We Know How You Feel Tonight


Interactieve debatavond


We Know How You Feel Tonight

Interactieve debatavond van VPRO Medialab over het meten en gebruiken van emotionele data

Stel je voor dat Netflix straks door middel van een hartslagmeter in je smartwatch weet in welke bui je bent? Wil je op maat bediend worden, passend bij je gemoedstoestand of hou je je emoties liever voor jezelf? En wat betekent het voor onze privacy? Van wie is jouw emotie-data eigenlijk? Deze vragen en meer staan centraal in We Know How You Feel tijdens de Dutch Design Week van 21 t/m 29 oktober 2017. In dit project onderzoekt VPRO Medialab hoe draagbare technologie een rol kan spelen bij het maken en gebruiken van media.

Centraal in dit vraagstuk staat AURA. Dit, door studio Nick Verstand in samenwerking met de Effenaar, TNO en Eagle Sciencing ontwikkelde kunstwerk, bestaat uit driedimensionale lichtvlakken die afhankelijk van het gevoel van de deelnemer en de interactie met mededeelnemers veranderen van kleur en vorm. 

We Know How you Feel Tonight
debatavond
We kunnen meten hoe jij je voelt. Maar wil je je emoties wel prijsgeven? En wat mogen bedrijven en media met die intieme data eigenlijk doen? Tijdens deze avond duiken we in deze onderwerpen met o.a. CEO's van organisaties als TU/e en VPRO en de kritische schrijvers van Stichting Gr1p.  

Je ticket geeft ook toegang tot de DDW Music show van Chagall in de kleine zaal.

Programma
19.00 Deuren open
19.30 Opening met VPRO Medialab, Studio Nick Verstand en TNO 
19.45 Quiz
20.00 Column: Maurits de Bruijn 
20.30 Debat 
21.00 Duo Disco
22.00 DDW Music met o.a. Chagall

Het kunstwerk AURA is de eerste uitkomst van de samenwerking tussen Effenaar Smart Venue, TNO en Eagle Sciencing. De Effenaar zorgt al decennia voor een spannende popprogrammering in Eindhoven. Effenaar Smart Venue borduurt daarop voort en creëert ruimte voor innovatieve, high-tech experimenten op het gebied van o.a. virtual en augmented reality, full body scans, 3d printing en big data. Samen met artiesten, scholen en bedrijven uit de regio stellen we de vragen; Wat kunnen we ermee en waar gaat het heen? Uiteraard zullen daaruit ook erg bijzondere muziekbelevingen ontstaan, waardoor shows en dance avonden nog interessanter worden voor bezoekers.