DDW Music Keynote - The Future Of Live


met Chagall, Sofie Letitre en moderator Maartje Glas


DDW Music Keynote - The Future Of Live

Keynote speech en presentatie over 'de toekomst van live' door Chagall en Sofie Letitre.

Het is geen geheim; technologie ontwikkelt zich steeds sneller en heeft meer en meer invloed op ons dagelijks bestaan. Ook in de muziek, want wie had er tien jaar geleden nou geen mp3-speler en wie streamt er tegenwoordig geen muziek online? Ook live verandert er veel en zijn er steeds meer artiesten die nieuwe live muziek technieken omarmen en daar mee experimenteren. Bijvoorbeeld met sensorpakken waarmee de muziek bestuurd wordt en nieuwe vormen van digitale interfaces.

 DDW Music is trots om twee artiesten te verwelkomen die hiermee dagelijks bezig zijn: Chagall en Sofie Letitre.

Chagall
Chagall is één van de eerste artiesten die met de handschoenen van Mi.MU Gloves werkt en haar muziek live letterlijk bestuurt met haar handen. Hiermee worden haar zware bassen en synth sounds nog meer onderdeel van haar fantastische live performance. Tijdens DDW Music laat ze haar nieuwe show zien. In het kader van Effenaar Smart Venue is ze bezig met het finetunen van die set in de kleine zaal en zal ze ook na DDW Music doorgaan met het onderzoeken van de nieuwste muzikale technieken. 

Sofie Letitre
De Utrechtste singer-songwriter Sofie Letitre heeft naast haar stem nog een ander muzikaal wapen: haar beats. En dus komt het niet als een verrassing dat ze een enorme click met het Eindhovense bedrijf OWOW dat met hun futurischtische instrumenten de perfecte tools heeft om haar muziek live mee aan te sturen. Letitre zal vanavond een demonstratie geven met haar muziek en de OWOW instrumenten. 

OWOW - A new breed of instruments
Mi.Mu Gloves Chagall Performance | Chagall van den Berg | TEDxAmsterdamWomen
Sofie Letitre - Elevate (Official Music Video)
Chagall: Aroma's Haul (Official Video)