Algiers


Lichting presenteert


Algiers

Een Lichting-avond voor fans van gospel, soul, Nick Cave, Suicide, Gil Scott Heron en Zeal And Ardor

Wat krijg je wanneer je bezwerende gospel, soul, elektronica, proto-punk en Nick Caviaanse intensiteit vermengt met maatschappijkritische teksten en hyperintelligente songstructuren? Dat klinkt alsof je je universiteitsdiploma mee moet nemen naar de Altstadt. Maar verruil die maar voor je dansschoenen, want Algiers maakt er een swingend en stomend geheel van. Als een muzikale melting pot van 100 jaar popmuziek. Van The Birthday Party tot Zeal and Ardor, van Billy Holiday tot Suicide en van Gil Scott Heron tot Bloc Party; een muzikale geschiedenisles was nog nooit zo bloedmooi.

G.O.D

G.O.D. is een uit Nederland afkomstig experimenteel punkduo met invloeden vanuit noise, en hip-hop. Dit vertaalt zich naar duistere teksten en harde beats in een minimalistische setting.De show van Algiers is onderdeel van Lichting
Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. check www.effenaar.nl/lichting voor meer info!

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Algiers - "The Underside of Power" (Official Video)