Uitverkocht

Come As You Are 2017: Therapy? + Claw Boys Claw + 25 Years of Rage Against the Machine e.v.a.


Come As You Are 2017: Therapy? + Claw Boys Claw + 25 Years of Rage Against the Machine e.v.a.

Jaarlijkse viering van 90’s/alternative rockiconen, aangevuld met helden van nu.

Klik hier voor het tijdschema.

Tijdens Come As You Are staat het tijdperk centraal waarin de alternatieve gitaarrock zijn grootste successen vierde. De grunge en britpop kwamen op, en ook Nederlandse bands vierden (internationale) successen. Maar het festival zet ook nieuwe helden centraal die zich laten inspireren door dit decennium en de muziek van ‘nu’ maken.

Je zou het bijna niet geloven, maar deze Noord-Ieren storten al 28 jaar gitzwarte noise over het publiek. Het drietal pende met ‘Troublegum’ een van de soundtracks van de jaren negentig op. ‘Screamager’ en ‘Die Laughing’ zijn niet meer uit het collectieve geheugen te wissen. De band moet dus van goeden huize komen om hun vorig jaar verschenen plaat ‘Disquiet’ “de nieuwe Troublegum” te noemen… Luister nummers als ‘Tides’ en ‘Still Hurts’ er maar op na, om te horen dat de band niet gelogen heeft.

Samen met gitarist John Cameron vormt frontman Peter te Bos al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw. En na al die jaren blijft Te Bos op het podium (maar het liefst ook zingend in het publiek) zelf ook nog een ‘Superkid.’ Hun monsterhit Rosie is intussen 25 jaar jong, dus dat moet gevierd worden op Come As You Are!

Come As you Are viert de 25ste verjaardag van een van de meest verpletterende debuutalbums van de nineties: die van Rage Against The Machine. De Effenaar nodigt een groep eredivisie artiesten uit om dit album integraal uit te voeren. 

De ritmesectie bestaat uit zwaargewichten Tim van Delft en Jop van Summeren (De Staat). Gitarist Tom Sikkers (Daybroke, Brotherhood Foundation) levert het kenmerkende staccato gitaarspel. Zij leggen die strakke basis waarop verschillende zangers de messcherpe teksten van Zack De La Rocha spuwen. 

Afwisselend zijn dit de frontmannen- en vrouwen:
David Achter De Molen (John Coffey)
Iris Goessens (Spoil Engine)
Roy Smolenaars (Memphis Maniacs)
Marco Roelofs (Heideroosjes / STAVAST)
Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy)

Vorig jaar bracht Green Lizard een eerbetoon aan Nirvana's 'Nevermind', met een aantal gastzangers, waaronder Rudeboy. Dit werd zo goed ontvangen dat de band wer het oefenhok indook. Nu om alle klassiekers van alle drie de Nirvana platen te spelen. En ook weer met diezelfde Rudeboy!

Welke betere plek om je 30-jarig jubileum te vieren, dan op Come As You Are? Hallo Venray staat voor melodieën die je in je hart raken, grooves die de heupen los maken en een zanger die de lach aan zijn kont heeft hangen. Hopelijk laat Henk Koorn zijn Hot Pants niet thuis.

Er zit iets in het water van Horst-America… Rowwen Heze, Heideroosjes en nu deze Afterpartees. Bij elke band staat er een woord voorop: Feest. Sterker nog… in die jongste band zit het zelfs in de bandnaam. Dat is ook niet gelogen met de fijne mix tussen powerpop en garagerock.

De enige echte erfgenamen van Nirvana wonen gewoon in Nederland. Dat lieten ze niet alleen zien tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van 'Nevermind', maar ook op hun nieuwe cd Waiting To Derail. Die trein van de Paceshifters ontspoort niet; die gaat alleen maar harder.

Helaas heeft The Gwoof moeten cancelen. Maar gelukkig hebben we een toffe vervanger gevonden in MARCH, een 2 girls and 2 boys punkrock band in de lijn van The Bronx / The Distillers.

Therapy? - Diane
claw boys claw - rosie
Rage Against The Machine - Killing In The Name - 1993

Come As You Eat!

Klik hier voor het menu