Joep Beving


DDW Music special


geen support


Joep Beving

Componist en pianist voor liefhebbers van Nils Frahm en Yann Tiersen

Joep Beving maakt geen faam met zijn eigen biologisch gebrouwen bier of een pop-up barbecuerestaurant. Met een simpel akkoordenschema in de linkerhand en een klein melodietje in de rechterhand scoorde de boomlange Amsterdamse pianist met de markante baard al zeventig miljoen hits op Spotify. Intussen speelde hij ook in 'De Wereld Draait Door', in Paradiso en in het Concertgebouw. 

Liedjes met titels als 'Saturday Morning', 'Day Dream' en 'Sleeping Lotus' klinken ze net zo romantisch en melancholiek als de titels doen vermoeden. Hij nam de stukken van zijn eerste album 'Solipsism' 's nachts op in de keuken, terwijl zijn vriendin en dochters lagen te slapen en bracht ze in eigen beheer uit. Zijn tweede album 'Prehension' kwam uit op het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon. Vanavond zal Joep niet op het podium spelen, maar midden in het publiek. Super intiem dus! 

De show van Joep Beving is een DDW Music Special. Tijdens Dutch Design Week (DDW) staat Eindhoven een week lang in het teken van design én muziek. Met een DDW polsbandje (online: €19,-) krijg je gratis toegang tot circa 70 concerten verspreid over 11 locaties. Naast deze intieme concerten vinden er in de Effenaar onder de noemer DDW Music Specials grotere concerten plaats, waar je met een DDW polsbandje €5,- korting krijgt. Meer informatie via ddw.nl/music.

Joep Beving - Hanging D
Joep Beving performing Sleeping Lotus live