Alex Vargas


DDW Music special


+ Axel Flóvent


Alex Vargas

Soulvolle songwriter voor liefhebbers van Jamie Woon, Jack Garratt en Chet Faker.

Met zijn sensationeel goede stemgeluid kan de Deens-Uruguayaanse singer-songwriter Alex Vargas eigenlijk elk genre aan, maar hij heeft gekozen voor soul. De elektronische variant dan, want de zanger gebruikt beats en loops die hij op het podium live in elkaar zet. Klink misschien wat nerdy, maar live is Vargas een bom van energie, talent en gruwelijke vette songs. In zijn set schiet hij als een muzikale tovenaar naadloos van prachtige ballads naar stuiterende beats.

In Nederland kreeg Alex wat hulp van collega (en grote fan) Dotan, die hem vroeg voor zijn voorprogramma in de Ziggo Dome en als gast op zijn 7 Layers-festival. Begin 2016 had Vargas al een 3FM-Megahit 'Shackled Up', maar dit jaar heeft hij zijn tweede album 'Cohere' uitgebracht, waarop onder andere de prachtige song ‘Solid Ground' te horen is. En zijn grote doorbraak is happening as we speak!

Axel Flóvent
De IJslandse singer-songwriter Axel Flóvent maakt dromerige, melancholieke indiefolk waarin de weidsheid van zijn thuisland doorklinkt. Flóvent – hij is pas twintig – bracht in 2015 zijn debuut-ep Forest Fires uit, waarna hij al werd vergeleken met grootheden als Fleet Foxes, Ben Howard en Bon Iver. Het wordt hoog tijd dat deze ruwe diamant na IJsland ook de rest van Europa verovert. Zijn laatste track, het prachtige Quiet Eyes, laat horen dat hij er het talent voor heeft!

De show van Alex Vargas is een DDW Music Special. Tijdens Dutch Design Week (DDW) staat Eindhoven een week lang in het teken van design én muziek. Met een DDW polsbandje (online: €19,-) krijg je gratis toegang tot circa 70 concerten verspreid over 11 locaties. Naast deze intieme concerten vinden er in de Effenaar onder de noemer DDW Music Specials grotere concerten plaats, waar je met een DDW polsbandje €5,- korting krijgt. Meer informatie via ddw.nl/music.

Alex Vargas - Higher Love
Alex Vargas - Giving Up The Ghost
Alex Vargas - Solid Ground
Axel Flóvent - Quiet Eyes