Effenaar 't Wasven


Awkward I + Mercy John + IVAR + Maurice van Hoek + David Henry


Effenaar 't Wasven

Gratis genieten van live muziek in de natuur!

Het Wasven is meer dan een fijn stukje natuur in Tongelre waar je gaat joggen, fietsen of de hond uitlaten. Verstopt in het groen staat daar een boerderij met een restaurantje en een biologische bakker. En je vindt er ook een eeuwenoude plataan die is uitgeroepen tot een van de geluksplekken in Eindhoven. In dit betoverende stukje Eindhoven zorgt de Effenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasven voor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek en lekker eten en drinken. Dus stop je voetjes in je flip flops en hop,  Effenaar ’t Wasven.

Line-up zondag 27 augustus

Awkward I
Djurre de Haan is bij een groter publiek vooral bekend als bassist van Alamo Race Track. Maar sinds 2000 plaveit hij ook zijn weg als Awkward I, met liedjes over liefde, dood en geweten en de onzekerheid en het ongemak die deze drie thema's met zich meebrengen.

Mercy John
Zijn roots lagen in een klein Brabants dorpje en al reizend en zoekend naar avontuur ontdekte hij dat juist thuis de plek is waar zijn hart ligt. Dat was ook meteen de inspiratiebron voor een dijk van een Americana-album.

Noah Guthrie
Maarliefst 25 miljoen views kreeg zijn uitgeklede bluesversie van ‘Sexy and I Know It’ tot nu toe op Youtube. En met een half miljoen fans op Facebook is singer-songwriter Noah Guthrie allang geen kleine jongen meer. Maar hij voelt zich het best ‘Among The Wildest Things’, toevallig ook de titel van zijn debuutalbum. Je hebt ‘m al door: dit is een Wasven-pareltje.Maak Het Mee Podium
Mensen met een verstandelijke beperking helpen samen met vrijwilligers en zorgbegeleiders mee in de boerderij, tuinderij en het restaurant van het Wasven. Het Wasven organiseert daarnaast onder de noemer ‘Maak Het Mee’ door het jaar heen ook activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Op de laatste editie van Effenaar ’t Wasven, de zondag 27 augustus, wordt een extra podium ingericht met bijzondere aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking; het ‘Maak Het Mee Podium’. Waar iedereen welkom is!

IVAR
Deze multi-instrumentalist kwam via de platencollectie van zijn vader en grootvader in aanraking met klassiek, jazz, blues en soul. Zijn eigen soulful, warme geluid is een vitamineshake die je krijgt als je de muziek van Bill Withers, Terry Callier en Curtis Mayfield in de blender gooit.

Maurice van Hoek
Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt zwervend door Amerika vast dat country zijn leven is. In de USA schrijft hij zijn eerste persoonlijke songs voor zijn debuutalbum ‘Live Forevermore’. David Gram zorgt tijdens het optreden van Maurice voor de 'wiew-wiew'-gitaarsound.

David Henry
Eindhovenaar David Henry vind je vaak rollend op het podium als zanger/gitarist van de alternatieve blues rock-formatie Grim Tim. Maar op sommige dagen wapent hij zich met een gitaar en een orkaankrachtige stem. Dan speelt hij op de intiemere podia Grim Tim- en solowerk in het klein.

Effenaar 't Wasven 2016
awkward i - Skinny Jeans (Live Demo Session)
Mercy John - Back Home (official music video)
IVAR - 'Beyond Divine' live bij Muziekcafé
Maurice van Hoek - Last Light