Uitverkocht

Eluveitie + Amaranthe


Maximum Evocation Tour 2017


The Charm The Fury


Eluveitie + Amaranthe

Triple bill van de beste Europese metal met een melodieus, maar scherp randje

Eluveitie is terug! Met een geheel opgefriste line-up en een nieuw album op zak, komen de Zwitserse folkmetallers ze terug in de Effenaar. Maar niet voordat ze hun nieuwe plaat ‘Evocation II’ ter doop houden voor een meute hongerige fans tijdens Summer Breeze. De vorige show moest al wegens succes verplaatst worden van de kleine naar de grote zaal, dus dit keer was er geen twijfel over mogelijk dat deze overrompelende show, waar een hurdy gurdy of een Keltische harp net zo metal kunnen zijn als een elektrische gitaar, meteen in de grote zaal staat. Of zoals frontman Chrigel Glanzmann zegt: "Expect noting less than one hell of a fucking metal massacre.”

Amaranthe is een ware metalhitmachine, waarin cleane vocalen, grunts, synths, oerdegelijke metalcore en melodieuze metal van de beste Zweedse school als een pakkend geheel je een paar goeie oorvijgen geeft. Met de hits ‘The Nexus’, ‘Drop Dead Cynical’ en ‘Amaranthine’ scoren ze miljoenen hits op YouTube. Niet vreemd, want deze Zweden zijn naast kneiterhard ook nog eens kneitercatchy.

Onze eigen vaderlandse trots The Charm The Fury mag deze loodzware avond openen. En dat is niet voor niks. De band schopte 2017 definitief in de vijfde versnelling toen ze in maart hun derde album ‘The Sick, Dumb & Happy’ loslieten. Hun zegetocht langs de festivalpodia begon daarna op paaspop en duurt onder andere nog voort op Download, Pinkpop en Graspop, en in het najaar dus in onze grote zaal.

ELUVEITIE - The Call Of The Mountains (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Amaranthe - The Nexus
THE CHARM THE FURY - Echoes (OFFICIAL VIDEO)