Declan McKenna


Lichting presenteert


+ DANSU


Declan McKenna

Mac DeMarco en Jake Bugg hebben er een broeder bij, Declan McKenna wordt een grote!

Begin deze maand had dit jonge megatalent al een 3FM Megahit te pakken met ’Isombard’ en als het aan Declan zelf ligt, komen daar zeker nog enkele tientallen bij. Zijn songs zijn puntig, catchy en hebben bijna allemaal een Casio keyboard tune of gitaarlijntje dat je na weken nog steeds mee neuriet. Zijn lyrics gaan over zijn eigen generatie, die net zo verloren lijkt als ze verslaafd is aan mobieltjes en de grootst mogelijke moeite heeft met keuzes maken. Behalve dan de keuze dat ze allemaal verslaafd zijn aan de 18-jarige Declan McKenna. En jij ook, na zijn Lichting show in Altstadt. Deze jongen wordt namelijk nog een hele meneer!

DANSU
Het Nederlandse electropop-trio DANSU, maakt griezelig aanstekelijk en heerlijk verfrissende neo-pop grooves. Je kent ze van de singles 'Lost in the City' en 'Do Do Do' die al kregen flinke airplay kregen bij Radio 2 en 3FM.

De show van Declan Mckenna is onderdeel van Lichting
Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Declan McKenna - Isombard (Official Video)
DANSU - DO DO DO