Napalm Death + Brujeria + Power Trip


Eindhoven Metal Meeting presents


+ Lock Up + Dirty Protest


Napalm Death + Brujeria + Power Trip

Brute zondagmiddag metal matinee met grindcore, thrash en deathgrind van de bovenste plank

“We’re Napalm Death from Great Barr. At your service!” En die service verlenen ze ons al sinds 1981. Ok, niet altijd in dezelfde bezetting. Sterker nog: niemand van de originele bezetting zit er meer bij, maar deze grindcoreduiventil heeft wel een aantal helden uit de metalscene in zijn gelederen gehad, waaronder Lee Dorrian (Cathedral) en Justin Broadrick (o.a. Godflesh en Jesu). Sinds begin jaren negentig is de line-up redelijk stabiel en brengen de Engelsen om de zoveel jaar weer een album uit dat zich meteen weer kan meten met de beste grindcoreplaten uit dat jaar. Maar simpelweg grindcorebandje-spelen is er niet bij voor de band uit Birmingham. Op de nieuwe plaat 'Apex Predator – Easy Meat' komen de blastbeats nog harder aan, schemeren er industrial invloeden door en duelleren de stemmen van Barney Greenway en gitarist Mitch Harris lekker vuig. 

Nog een band die een aantal bekende metalheads in zijn gelederen heeft gehad. De extreme metalband Brujeria (hekserij in het Spaans) had op een gegeven moment leden van Fear Factory, Napalm Death en Faith No More in hun boevenbende en brulde Jello Biafra ook nog ooit eens mee op de achtergrond. Maar dat zag je niet, want de band speelt altijd gemaskerd. Brujeria is net zo venijnig als een Mexicaanse drugsbende. Alleen zijn de pistolen vervangen door gitaren en zijn de beukende riffs de drugs die ze verhandelen. Deze “latinos” rammen eigenhandig de muur om die Trump wil bouwen. 

“Pit-Perfect Thrash” noemt Loudwire de nieuwe plaat ‘Nightmare Logic’ van Power Trip. En daar is niets aan gelogen, daarom nemen we deze quote dan ook integraal over. Want beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Dat gaat trouwens niet op voor Power Trip zelf, die kneiterharde hardcore (denk aan Cro-Mags) vermengt met old school thrash (S.O.D. of een piepjonge Sepultura). Het feit dat ze hun platen uitbrengen bij het gerenommeerde label Southern Lord (o.a. ook Nails, Sunn O))), Black Breath en Goatsnake) mag ook wel als kwaliteitsstempel dienen.

Is Lock Up een grindcore superband? Nou, met mannen uit Napalm Death, Cradle of Filth en Brutal Truth kun je daar wel van spreken, nietwaar? Het album ‘Demonization’ verschijnt in maart en is het eerste wapenfeit met zanger Kevin Sharp en als we van de eerste single ‘Desolation Architect’ kunnen uitgaan, dan wordt dat een opgevoerde traktor van een plaat.

Dirty Protest maakt deze metaldag af met hun vieze, vadsige, vernietigende punkrock. 

Helaas heeft het eerder aangekondigde Iron Reagan zijn tour afgelast. De band is vervangen door Power Trip.

NAPALM DEATH - Smash A Single Digit (OFFICIAL VIDEO)
BRUJERIA - Viva Presidente Trump! (OFFICIAL TRACK)
Power Trip - "Nightmare Logic"