The Big Bang - Hét muziekmoment van Zuidoost-Brabant 1956-2016


Eindhoven Dagblad en Effenaar presenteren:


Candybar Planet + Mac Taple + Call It Off + Bertus Borgers & The Young Retro’s + Timecop1983


The Big Bang - Hét muziekmoment van Zuidoost-Brabant 1956-2016

The Big Bang; Na de EDLP Top 100 nu ook de verkiezing van Hét muziekmoment van Zuidoost-Brabant.

Kies je voor Speedfest – al dan niet de laatste editie – of toch voor Lenny Kuhr die het songfestival wint? Maar, wat dan met Dick Raaijmakers, die in het Natlab de basis legt voor de elektronische muziek; is dat niet hét muziekmoment van onze regio van de voorbije zestig jaar?

Vorig jaar was er de EDLP Top 100, georganiseerd door de cultuurredactie van het Eindhovens Dagblad. Dit jaar geven we ruim baan aan het meest bepalende moment van de popmuziek in Zuidoost-Brabant.

Op de website van het ED is een groslijst geplaatst van memorabele gebeurtenissen uit de rijke pop-geschiedenis van de regio: van Peter Koelewijn die zijn eerste gitaar krijgt tot en met het optreden van Kovacs in Carré in Amsterdam. Hebben we iets gemist? Laat weten! Vul aan! Kom met suggesties! .

In de Effenaar houden we vanavond een fijn feestje. Dan maken we de Top 10 bekend en treden er bands en solisten op die een hoge, héél hoge notering hebben gehaald. Onder meer Candybar Planet, Mac Taple, Call It Off, Timecop1983 en Bertus Borgers & The Young Retro’s zijn daar van de partij. De nummer 1 krijg de Peter Borgers Popprijs overhandigd. Vorig jaar ging die wisselprijs naar het album Warm Motor van de band Mr. Albert Show.

The Big Bang: Hét muziekmoment van Zuidoost-Brabant 1956-2016
Urban Road Records presents: Timecop1983 live at 1984 Night at the Arcade
Candybar Planet - Murky Water (Official Music Video)
mac taple - rock'n'roll ••• sunrock 6-9-2015
Bertus Borgers & The Young Retro's - Electronic Baby (Official Video)
Call It Off - Abandoned