Eindhoven Psych Lab Presents: Moon Duo


+ DODDE + RMFTM dj-team


Eindhoven Psych Lab Presents: Moon Duo

Eindhoven Psych Lab presenteert: Moon Duo met nieuw dubbelalbum naar Effenaar.

Moeten we dit heerlijk trancy duo, vooruit inmiddels met drummer een trio, nog voorstellen? Nee toch? Maar fijn nieuws is er wel over Moon Duo, bestaande uit Wooden Shjips-frontman Ripley Johnson en zijn wederhelft Sanae Yamada die in 2015 Eindhoven Psych Lab nog in vuur en vlam zetten. De psych heersers komen namelijk met hun meest ambitieuze release tot nu toe. Niet één, maar twee volumes gaan er uitkomen van ‘Occult Architecture’, waarvan Volume 1 nu uit is en Volume 2 later in 2017 verschijnt via het beruchte Sacred Bones Records. 

Moon Duo gaat verder op reis in hun zelfgecreëerde universum, zowel naar verre uithoeken, maar ook terug naar aarde. Van de wortels in hun woonplaats Portland, Oregon naar een stelsel dat heftig pulserend aan het flitsen is, lichtjaren verwijderd van alles waar we als mensen van kunnen dromen. Dikke fuzzsolos, motorische beats en esoterische synths vliegen je om de oren vanavond. Het recept van deze psych cocktail is alleen nog maar verder verbeterd.

DODDE
is de uitlaatklep van organist André Dodde die  je kunt kennen van bands als Green Hornet en Das Audio Combo. DODDE heeft niet meer nodig dan een tweedehands ritmebox, een Philicorda-orgeltje en een oude Moog-synth. Maar daarmee dendert DODDE onweerstaanbaar dansbaar naar je onderbuik. Noem het electro-sixties, garage-dance of synthpunk.

RMFTM dj-team
Geheel in thema draaien de mannen van Radar Men From The Moon vanavond de meest sicke psych platen.

Moon Duo "Animal" featuring Richie Jackson (Official Music Video)
Moon Duo "Sleepwalker" Official Music Video