Ex-Cult


Gruismeel


+ Abdomen


Ex-Cult

Apocalyptische punkers met goedkeuring van Ty Segall, John Dwyer en Gruismeel

D’r moet ergens iets in dat water zitten in Memphis. Oblivians, Useless Eaters, Jay Reatard en Goner Records; allemaal komen ze uit Memphis. En deze spuugpunkers dus ook. Deze bende laat zich dan ook rijkelijk inspireren door de eerder genoemde bands, maar flikkeren daar ook nog eens het paranoïde alles-moet-kapot-inclusief-ikzelf geluid van The Wipers, The Cramps en Murder City Devils doorheen. Ty Segall vond de band zo goed nadat hij ze live had gezien op SXSW, dat hij meteen achter de knoppen dook om hun eerste plaat te produceren. Hun drie langspelers klokken nooit boven de 35 minuten, maar dan ben je ook wel compleet murw gebeukt. Geen muziek voor lachebekkies dus, maar wedden dat je met een lach op je gezicht het Stroomhuis verlaat?

En het artwork van hun nieuwe album 'Negative Growth' vinden wij wel heel veel lijken op ons eigen Gruismeel artwork, dus wij zijn sowieso al fan. Pick yourself up. Off the floor. Blink Your Eyes. Drink Some More!!

Leeuwarden de gekste? Nou vanavond wel, want de Friezen van Abdomen zijn in het Stroomhuis om snoeihard en in your face af te trappen. Vlijmscherpe lo-fi garage met dikke punkhooks en sounds waar Ty en de zijnen zo voor zouden tekenen, dat is wat ze doen.

Ex-Cult - "Clinical Study"
Ex-Cult : Knives on Both Sides
Abdomen - System