Michelle David & The Gospel Sessions


+ Lea Kliphuis + welovewefunk dj-team


Michelle David & The Gospel Sessions

Vette funk, soul en gospel door briljante zangeres met de heren van Beans and Fatback als band.

Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ heeft de belofte van een Volume 2 in zich. En hoera, die is er nu. De plaat is inmiddels lovend ontvangen door de pers met vier sterren recensies in o.a. Het Parool, Volkskrant en Dagblad van het Noorden. 

Het optreden op Paaspop eindigde hoog in 3VOOR12's Top 20 van het festival en de plaat was Album van de Week bij NPO Soul & Jazz op Radio 2. Het gezelschap speelde de single 'My Praise' bij De Wereld Draait Door. Deze zomer speelde de band op grote festivals zoals Paaspop, Mundial, Lowlands en Into The Great Wide Open. Kortom, Michelle David is on fire en dat laat ze vanavond horen in de Effenaar. Oh, en dan vergeten we bijna nog te melden dat hara backing band bestaat uit de funky mannen van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback. 


Lea Kliphuis
De Nijmeegse zangeres bracht afgelopen januari haar tweede album ‘The World Owes Me Nothing’ uit. Een plaat vol eerlijke liedjes met invloeden van Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams. OOR schreef mooie woorden over dit album: “Een volwassen en evenwichtig album op het kruispunt van folkrock en Americana, vol melancholieke en wereldwijze liedjes.”

Michelle David & The Gospel Sessions - Gonna Be Alright
Michelle David (The Gospel Sessions) - My Praise (Vooraf bij DWDD)
Lea Kliphuis - The World Owes Me Nothing