Uitverkocht

Trixie Whitley


+ Jo Marches


Trixie Whitley

Trixie Whitley maakt tijdens haar tour exclusief akoestisch uitstapje in De Kapel.

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat de Belgisch-Amerikaanse artiest in Eindhoven speelde en deze keer komt Trixie Whitley helemaal akoestisch, in een prachtlocatie en op een donkere, knusse decemberavond. Kruip lekker tegen elkaar aan en geniet van de nummers die in deze setting nog mooier en intenser op je afkomen.

Haar debuut ‘Fourth Corner’ werd in België binnen één week(!) goud. Maar ook Nederland ontving het debuut goed, waardoor ze meteen op Pinkpop mocht spelen. In oktober 2015 kwam de vervolgplaat ‘Porta Bohemica’, weer een meesterwerk. Haar brede muzieksmaak is duidelijk terug te horen op de plaat en in de liveshows. Zo gaat het van R&B, electronica en soul naar de gevoelige, fragiele singer-songwriter en scherpe punkrock.

Trixie is de enige dochter van de in 2005 overleden blues rockheld Chris Whitley. Als kind mocht ze weleens mee op tour en ontmoette ze op hele jonge leeftijd al grootheden als Dave Matthews, Keith Richards en Bruce Springsteen. 


Jo Marches

De combinatie van de breekbare vocalen, zware synths, akoestische drums en psychedelische gitaarpartijen zorgt voor een meeslepende eerste EP ‘Silver & Gold’. Met haar band beweegt Jo Marches zich muzikaal in het spannende schemergebied tussen Tame Impala, Lykke Li en Portishead.

(Foto De Kapel: Nadia Hagen) Trixie Whitley - Soft Spoken Words
Jo Marches - The Night (Official Music Video)