Come As You Are: Republica + Claw Boys Claw + Bettie Serveert + Senser e.a.


Gun + Green Lizard + lost ctrl


Come As You Are: Republica + Claw Boys Claw + Bettie Serveert + Senser e.a.

Nieuwe en jaarlijkse viering van 90’s/alternative rockiconen, aangevuld met helden van nu.

Tijdens Come As You Are staat het tijdperk centraal waarin de alternatieve gitaarrock zijn grootste successen vierde. De grunge en britpop kwamen op, en ook Nederlandse bands vierden (internationale) successen. Maar het festival zet ook nieuwe helden centraal die zich laten inspireren door dit decennium en de muziek van ‘nu’ maken.  

Republica
Na een lange stilte was Republica in 2009 weer ‘Ready To Go’. Sinds Saffron, Tim Dorney en Jonny Glue de band in 1994 oprichtten verkochten ze meer dan 3 miljoen albums met ‘Ready To Go’ als absolute topper. De single stond in maar liefst 18 landen op 1. ‘Drop Dead Gorgeous’ werd gebruikt als theme voor de film ‘Scream’ en de samenwerking tussen Saffon en Junkie XL leverde ook nog eens een nummer 1-hit op. Die track kreeg als titel ‘Beauty Never Fades’ en die bewering gaan ze hier op de planken waarmaken.

Claw Boys Claw
Samen met gitarist John Cameron vormt Peter Te Bos al sinds 1983 de harde kern van Claw Boys Claw. Rosie is intussen 24 jaar en een hit waar velen het nog steeds warm van krijgen. Wat de doorgewinterde fan natuurlijk allang weet: er is weer een nieuwe Claw Boys Claw in de maak die je begin volgend jaar kunt verwachten. En ze gaan dus weer spelen, hier, op Come As You Are! H H Hell Yeah!

Bettie Serveert
Het is al weer 25 jaar geleden dat Bettie Serveert hun eerste album ‘Palomine’ de wereld in sloegen. De Betties, hun naam verwijst naar oud-tennister Bettie Stöve, slaan nog steeds muzikale aces. Tien albums staan er op hun erelijst en in al die jaren tourden ze met klinkende namen als Dinosaur Jr, Buffalo Tom en Jeff Buckley. Hun shows zijn nog steeds even rauw met een aanstekelijke energie. Afgelopen januari kwam de nieuwe single uit en de titel zegt genoeg: ‘Never Be Over’. 

Senser  
Meer dan twintig jaar geleden tekende Senser zijn eerste platendeal en hun debuutalbum ‘Stacked Up’ stoomde door naar de 4e plaats in de Britse hitlijsten. In de jaren daarvoor had de band met hun bijzondere mix van rock, metal, hip hop, alternatieve electronica en politiek geladen teksten al een behoorlijke live-reputatie opgebouwd. De band tourde intensief over de globe om er vervolgens mee te kappen. Maar Senser is terug. Sinds 2009 trekt de band weer over de bol met verse tracks; trouw gebleven aan de sound waarmee ze groot werden, gegoten in de stijl van vandaag.

Gun
De 5-koppige hardrock band uit Schotland kwamen in 1989 met de hit ‘Better Days’. Toch was het toppunt nog niet bereikt want met de Cameo cover ‘Word Up!’ 5 jaar later, werden ze een groot succes. Helaas viel de band uiteen na het vierde studioalbum, in 1997. However… They’re back! Sinds 2008 ging het weer hard met de band en hebben ze nog drie albums uitgebracht. 

Green Lizard
De eerste volledige cd van Green Lizard, ‘Identity’, werd door fans en pers laaiend enthousiast ontvangen. Het album stond vol hartverscheurend gespeelde grunge. De band rond de drie Tilburgse broers Tjon Ajong viel in 2008 uiteen. Frontman Remi en broer Brian bleven muziek maken en in  2012 hadden ze een groep muzikanten om zich heen verzameld die het, volgens eigen zeggen, verdiende om te opereren onder de naam Green Lizard. En de hagedis leeft nog steeds, groen en heftig!

Lost/ctrl
Lost/ctrl is een Eindhovense band met een zelfbedacht genre ‘NU-WAVE’, met andere woorden: een flinke dosis dansbare depressie. De self-titled EP, geïnspireerd op bands als Joy Division, Editors en The Cure, is sinds 25 februari 2016 verkrijgbaar.

Voor deze avond gelden afwijken servicekosten en afwijkende huisregels

Come As You Are teaser
Republica - Ready to Go
claw boys claw - rosie
Bettie Serveert - "lost" Kid's Allright video
Gun - Word Up
Senser - Age of Panic (Official Video)