Reggae Sundance Presents: Eek-A-Mouse


UnitedSounds + Vince Irie


Reggae Sundance Presents: Eek-A-Mouse

The mouse is terug met rauwe, authentieke reggae en stem-acrobatiek.

Het Reggae Sundance festival was weer een fijn feestje, maar de zon gaat nog lang niet onder. The mouse is in da house! Met zijn hypnotiserende dance hall-melodieën beng-ga-geng-brengt de reusachtige Jamaicaan je hele lijf in beweging. Een optreden van Eek-A-Mouse is niet zomaar een reggaeconcert, het is een belevenis.
 
Begin jaren tachtig veroverde hij de reggaewereld met zijn stemband-acrobatiek. Eek-A-Mouse introduceerde singjaying, een unieke combinatie van zingen en rappen. Zijn klassiekers ‘Ganja Smuggling’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Rude Boy Jamaican’ staan vast en zeker ook op het menu vanavond. ‘Bread in the oven baking. Here come the rude boy Jamaican!’
 
Om te supporten hebben we niemand minder dan 'Vince Irie' en 'UnitedSounds' over de vloer. 
 
Vince Irie
Toen hij 16 was, vertrok Vince vanuit Aruba naar Nederland om zijn muizkale droom te achtervolgen. Al snel werd zijn passie en energie voor warme reggae geluiden opgepikt, en vormt hij de reggae-rockband "Offshore" waarmee hij drie volle albums released. 
Hiermee wordt hij opgepikt door The Voice of Holland - waarna hij solo de singles 'Ik Wil Jou', 'Prachtig', 'Unfaithful' & 'Take It Easy'. Meest recentelijk is zijn single 'Be There' gereleased, wellicht het tipje van de sluier voor zijn solo-album?  
 
UnitedSounds
Soundsystem UnitedSounds is het wonderkind tussen RasDré & Sista taki - ze staan bekend om hun diepe roots en reggae-dancehall-sound, je kent ze wellicht van hun samenwerkingen met zangers als Kenny B, Irieginal, Abraham (Beef), Sista Taki & SistaRedlock. 
 
Luistervoer: