Wintersleep


+ Midas


Wintersleep

Canadese indieband komt terug na nieuwe album 'The Great Detachment'

Met een nieuw album op komst later dit jaar is de Canadese indieband  Wintersleep weer helemaal terug. Reden genoeg voor de vier heren om de oceaan weer over te steken. Daar moet je als liefhebber van Spoon, Wolf Parade, Death Cab for Cutie en Band of Horses zeker bij zijn.

Na de tour rond ‘Hello Hum’, het vijfde album dat de band uit Halifax in 2012 uitbracht, nam Wintersleep een flinke pauze om veel nieuw materiaal te schrijven. ‘The Great Detachment’ is een atmosferisch rock album geworden dat teruggrijpt naar de sound van ouder werk als ‘Weigthy Ghost’. ‘Amerika’ is al als single gereleased en stond zes weken op 1 in Canada.

Midas
Zanger, songwriter, begenadigd gitarist. Dat is Midas. Om in de juiste mindset te vinden om zijn nieuwe album te schrijven, woonde hij in Barcelona en Zuid-Spanje en trok vorig jaar voor een tijdje door Amerika om er te schrijven en op te nemen.

Nu komt de zoektocht naar het juiste gevoel eindelijk samen; grote liedjes, kleine liedjes, zijn eigen stijl. Dit noemt hij alternatieve pop/folk, 3voor12 vult nog aan: ‘met een rafelrandje’. Zijn invloeden lopen uiteen van oudjes als Neil Young, Steely Dan, Supertramp en Pink Floyd tot nieuwere namen als Valerie June en Fleet Foxes. Iedereen kan straks genieten als zijn liedjes verschijnen op zijn debuutalbum, wat in het najaar van 2016 uitkomt!

De show van Wintersleep is onderdeel van Lichting in samenwerking met Altstadt.

Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.
 
Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!