Uitverkocht

3FM presents: Causes


+ Christon


3FM presents: Causes

Indiepopband bekend van hits ‘Teach Me How To Dance With You’ en ‘Walk on Water’.

Na het succes van de megahit ‘Teach Me How To Dance With You’ en een trip langs de nodige festivals is Causes er klaar voor om de clubs te veroveren. Ze brengen alle pareltjes van hun debuutalbum ‘Under Bridges That You Built for Me’ mee, dat aan het begin van dit jaar uitkwam. 
 
De Britse frontman van Causes, Rupert Blackman, kwam jaren geleden naar Nederland voor de liefde en bleef uiteindelijk voor de muziek. In Utrecht werd hij als straatmuzikant door niemand minder dan Anouk ontdekt. Door dat mazzeltje schreef Blackman ineens zijn intelligente indiepop voor namen als Alain Clark en MainStreet. Via o.a. Lowlands komt hij nu met Causes naar Eindhoven. Begin alvast met stembandgymnastiek, zodat je keihard kunt meezingen met ‘Teach Me How To Dance With You’,  ‘Walk On Water’ en ‘To the River’.
 
Christon 
Christon droomde van een carrière als basketballer, maar door blessureleed kon hij dat al snel vergeten. Maar goed ook, want nu stort hij zich volledig op zijn muziek. Voor zijn debuutalbum 'Towns & Cities' maakte deze multi-instrumentalist gebruik van een zelfgebouwde loopstation die hij op het podium ook gebruikt. Hij omringt zich met 10 instrumenten waarmee hij zijn songs laag voor laag opbouwt. Met je ogen dicht denk je dat je naar een complete band staat te luisteren.