Naked Song Festival: o.a. Heather Nova, Danny Vera, Young Gun Silver Fox en Ryley Walker


+ Dan Croll + Stef Kamil Carlens + Baptiste W. Hamon + Mercy John + Tessa Belinfante + Steve Smyth + Holly Macve


Naked Song Festival: o.a. Heather Nova, Danny Vera, Young Gun Silver Fox en Ryley Walker

Heather Nova, Danny Vera & String Quartet, Young Gun Silver Fox en Ryley Walker in april naar Eindhoven.

Oh ja, wat een prachtnamen voor Naked Song! Het festival is dit jaar in april en de eerste 11 bevestigingen luiden als volgt: Heather Nova (acoustic duo), Danny Vera & String Quartet, Young Gun Silver Fox, Ryley Walker, Dan Croll, Stef Kamil Carlens, Baptiste W. Hamon, Mercy John, Tessa Belinfante, Steve Smyth en Holly Macve. Het jaarlijkse indoor singer-songwriter festival in Muziekgebouw Eindhoven, vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april en er worden nog een kleine 20 namen bekend gemaakt. De kaartverkoop is al begonnen.

Heather Nova (acoustic duo)
Speciaal voor de show in Eindhoven komt Heather met multi-instrumentalist Arnulf Lindner, die haar akoestisch gitaarspel ondersteund. Een perfecte aanvulling om haar serene engelenzang heerlijk te laten klinken. Verwacht een bloemlezing uit haar rijke oeuvre, exclusief voor Naked Song gebracht in de best denkbare setting en bezetting.

Danny Vera & String Quartet
De Zeeuwse rootsmuzikant Danny Vera vergaarde in zijn rol als huisband bij Voetbal Inside zijn eerste supporters, ondertussen weet zijn aanhang hem ook massaal te vinden in uitverkochte clubs – onlangs nog in de Effenaar - en theaters en op festivals verspreid over het land. Zijn smaakvol gestileerde sound roept herinneringen op aan grootheden als Roy Orbison, Johnny Cash, Elvis Presley, Chris Isaak en Bruce Springsteen. Speciaal voor de show op het Naked Song festival wordt Vera’s elegante en authentieke basis van country, rock en rock ‘n’ roll door een strijkkwartet van extra finesse en schoonheid voorzien.

Young Gun Silver Fox
Het Britse Young Gun Silver Fox debuteerde eind 2016 met het veel geprezen album ‘West End Coast’. De titel dekt de lading meer dan behoorlijk: het is een verwijzing naar de oorsprong van hun geluid en de plek waar de plaat is opgenomen, respectievelijk de westkust van Amerika en het West End in Londen. Voor liefhebbers van The Eagles, Steely Dan, Hall & Oates, de Doobie Brothers en andere grootmeesters uit de jaren ’70.

Ryley Walker
Op zijn eerste platen ‘All Kinds Of You’ en ‘Primrose Green’ demonstreerde Walker al zijn virtuositeit als gitarist, met indrukwekkende doch verfijnde solo’s op repeterende akkoordenschema’s in een melancholische sfeer. Op het in 2016 verschenen ‘Golden Sings That Have Been Sung’ toont hij die kwaliteiten wederom, zonder meer één van de albums van het jaar die hoog eindigde in de jaarlijsten.

Dan Croll
De jonge Britse multi-instrumentalist, zanger en songwriter bespeelt werkelijk alles, van piano tot trompet en gitaar tot drums. Zijn nieuwste single ‘Away From Today’ een afro hiphopbeat die de basis vormt voor een soulvol nummer met veel blazers en elektronica. Dat beloofd veel goeds!

Stef Kamil Carlens
We kennen hem allemaal wel van dEUS en/of zijn eigen band Zita Swoon. Met zijn debuut solo-album ‘Stiuck in the Status Quo’  brengt hij voor het eerst sinds tien jaar weer een echte liedjesplaat uit.

Baptiste W. Hamon
Baptiste W. Hamon is een singer-songwriter uit de stad van de liefde, Parijs. Hij heeft dan ook een authentieke stijl; echte Americaanse country met Franse volkmuziek die hij in zijn moerstaal zingt.

Beoga
Met invloeden uit jazz, blues en andere elementen uit het muzikale gedachtegoed van New Orleans, put Beoga niet alleen uit de nationale muziekgeschiedenis, maar ook uit die van een oceaan verderop. De populaire singer-songwriter Ed Sheeran heeft voor twee nummers op zijn nieuwe album de hulp ingeroepen van Beoga. Een grote eer en erkenning, het geluid van Beoga bereikt daarmee ook het grote publiek en da’s na een bestaan van vijftien jaar dik verdiend.

Mercy John
John Verhoeven, alias Mercy John, dacht er de oceaan voor over te moeten steken, maar vond het in zijn eigen achtertuin. De reis naar Amerika opende hem de ogen, toonde hem waar zijn hart ligt en kwam met een debuutalbum ‘This Ain’t New York’. Zijn persoonlijke verhalen over zijn jeugd, waar en hoe hij is opgegroeid, is in de stijl van Ryan Adams, Tom Petty, Jason Isbell en Bruce Springsteen.

Tessa Belinfante
Let op: Tessa Belinfante is géén solo-project, maar een erg krachtig schrijversduo. Op het in oktober verschenen debuut-album ‘Fly As We Fall’ worden melancholische en optimistische liedjes gebracht met kristalzuivere zang, ondersteund door dragende beats en bassen en spannend gitaarspel.

Steve Smyth
De veelzijdige singer-songwriter trekt onafgebroken de wereld rond om muziek te maken. Met niet alleen een dikke baard op z’n kin, maar ook in z’n keel. Steve heeft een strot die doet denken aan Tom Waits of Screamin’ Jay Hawkins. Daarbij voegt hij de ‘Jeff Buckley-achtige’ melancholie.

Holly Macve
Holly Macve is grootgebracht met moedersplatenkast vol oude blues en Bob Dylan. De 21-jarige Ierse heeft een fantastische snik in haar stem, te horen op het debuut ‘Golden Eagle’. Een echt authentieke countryplaat met memorabele en tijdloze melodieën, waarin ze de mooiste verhalen vertelt.

Michael Bernard Fitzgerald
Singer-songwriters etaleren niet zelden een voorliefde voor de melancholische en minimalistische zijde van hun ambacht. Zo niet Michael Bernard Fitzgerald. Met zijn persoonlijke liedjes kan hij de luisteraar zeker in het hart raken, maar mikt hij minstens zo nauwkeurig op de heupen. 

Tom Neven
Tom Neven wil met zijn muziek naar eigen zeggen zo dicht bij de luisteraars als mogelijk komen, alsof hij bij ze in de huiskamer zit. Zowel artiest als publiek zitten op Naked Song dan gebeiteld; de intieme setting past perfect bij de breekbare liedjes van de Etten-Leurse singer-songwriter. Voor liefhebbers van Damien Rice, Ray Lamontagne, The Tallest man on Earth en Glen Hansard dat ook kunnen bewerkstelligen.

Aidan & The Wild
De cover van de meest recente EP ‘Iliad’ van Aidan & The Wild bevat een fragment van het schilderij ‘The Abduction of Helen Amidst the Wonders of the Ancient World’ van Maerten van Heemskerck, uit 1535. Zo ver duiken de Eindhovenaren met hun muziek niet de geschiedenis in, maar een eeuw terug in de tijd gaan ze wel voor hun inspiratie. Folk, blues en andere americana-varianten die zijn ontstaan in de eerste helft van de 20e eeuw, zijn de kaders waarbinnen gewerkt wordt. 

Robin Borneman
Robin Borneman. De naam zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Toch is er zeer waarschijnlijk geen enkele Nederlandse artiest die jaarlijks voor een groter publiek optreedt dan de geboren Ossenaar. In 2013 werd de Brabantse zanger-muzikant via een YouTube filmpje namelijk ontdekt en ingelijfd door Trans-Siberian Orchestra, een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. Zijn solo-werk - donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek – vormt daarmee een bijzonder contrast, en de setting waarin hij op Naked Song speelt al helemaal: solo, met gitaar en stem.

Joe Buck
Met het openen voor zijn grote inspiratiebron Hunter Hayes tijdens zijn show in de Melkweg werd een droom werkelijkheid, zo schreef Sjoerd de Buck alias Joe Buck op zijn eigen facebookpagina. Niet veel later mocht hij dat ook doen voor Maren Morris. Zijn country-pop blijkt in de smaak te vallen bij het publiek van dergelijke Amerikaanse sterren. De 21-jarige Zeeuw is ondertussen zelf ook een serieuze achterban aan het opbouwen.

Heather Nova - Heart And Shoulder
Danny Vera - 'Easier That Way' live @ Vierdaagsefeesten 2016 | NPO Radio 2
Young Gun Silver Fox - You Can Feel It (Official Video)
Ryley Walker - The Roundabout (Official Video)
Dan Croll - Away From Today
Stef Kamil Carlens - The Journey Will Be Long
Baptiste W. Hamon - Joséphine
Mercy John - This Ain't New York
Tessa Belinfante - Turn Around (Official Music Video)
STEVE SMYTH: Shake It (Official)
Holly Macve - No One Has The Answers