Club 3voor12/Eindhoven: Timecop1983 + Zoo Children + Mr. Guy Fox


Club 3voor12/Eindhoven: Timecop1983 + Zoo Children + Mr. Guy Fox

Club 3voor12/Eindhoven trapt het concertseizoen af met toptalent van eigen bodem.

Het concertseizoen is weer begonnen en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe editie van Club 3voor12/Eindhoven; dé clubavond waar muzikale talenten uit Eindhoven en omstreken laten zien wat ze in huis hebben. Dit keer veroveren de folky singer-songwriter Mr. Guy Fox, new-wavers Zoo Children en – exclusief – synthesizerheld Timecop1983 de harten van het publiek.
 
Timecop1983
Met gepaste trots presenteren we Timecop1983, het synthwave-project van Eindhovenaar Jordy Leenaerts. Hoe dat klinkt? Denk aan het beste van 80’s electronica, de soundtrack van 'Drive' en een vleugje M83. Melancholische synthesizermuziek waarop je kunt dansen en wegdromen. Je kunt je haast niet voorstellen dat Leenaerts op twaalfjarige leeftijd begon met het maken van gabbermuziek. Dat Timecop1983 ook internationaal hoge ogen gooit, blijkt wel uit het feit dat de meeste luisteraars op Spotify zich in Londen bevinden. Gaat dit dus zien, nu het nog kan.
 
Zoo Children
Het Rockcity Institute levert weer een bijzonder getalenteerde band voor Club 3voor12: Zoo Children. Amper uit de schoolbanken presenteerde het jonge viertal begin juni hun ijzersterke debuut-EP ‘Reveries’ in Studio Anker. 3voor12 was meteen overtuigd en plaatste het album op de Luisterpaal. Zoo Children maakt een mix van postpunk, new wave en 90’s rock en met een opzwepende liveshow weet de band het publiek zowel aan het dansen te krijgen als te ontroeren.
 
Mr. Guy Fox
De Veldhovense singer-songwriter Mr. Guy Fox (Sjoerd van Hulst) is absoluut geen dertien-in-een-dozijn muzikant. Hij maakt lekker rauwe folk- en rootsnummers die hij met een portie creativiteit voorziet van gevatte teksten. 3voor12/Eindhoven was al erg enthousiast over zijn EP 'Stories & Metaphors', maar live weet deze eigenzinnige verhalenverteller nóg meer te overtuigen. Niet voor niks heeft Naked Song festival deze vos ook gestrikt.
 
Ben je nog niet uitgedanst na Timecop1983? Geen nood, het 3voor12/Eindhoven dj-team verwent je na afloop met de fijnste alternatieve floorfillers.