Brandend Zand 2016


Effenaar en Bureau Zwaardvis presenteren...


Line-up: De Likt + Trafassi + Call It Off (Akoestisch) + Bewilder + Small Time Crooks + Dramali + Willem Wits + DJ Robabilly


Brandend Zand 2016

Het gezelligste nazomerfestival van Eindhoven viert 10e editie.

Brandend Zand, der ungekraunde Kaiser van de nazomerfestivals, beleeft dit jaar zijn tiende editie! Dat vieren we met een vette jubileumwedstrijd. De Effenaar en Bureau Zwaardvis vormen zoals elk jaar de succesvolle technische staf. Zij brengen een uitgebalanceerde selectie in het veld met talentvolle en door-de-wol-geverfde spelers. Onder andere Trafassi en Dramali geven het team de feestelijke swung en Bewilder en De Likt spelen vol op de aanval.
 
We rekenen natuurlijk op jullie als twaalfde man en trappen meteen af met de derde helft. De verzorgers staan voor jullie klaar met lekker eten, zoals de fameuze visjes van de pa van Leo, en verschillende ‘sportdrankjes’. Er is een markt met boeken, vinyl en vintage, er zijn workshops en films. En onze jeugdafdeling zorgt voor spelvreugde bij de sterretjes van de toekomst in het kinderdorp.
 
Hier loop je warm voor; dit is een kampioenenbal! En dan nu, de opstelling:
 
Bewilder
Vijf gasten met een Twin Peaks-obsessie, en dat hoor je terug in groovy indiepopliedjes met onverwachte wendingen. Verwacht dus … ja, verwacht een heerlijke muzikale wildernis.
 
 
Trafassi
Hun grootste hit is natuurlijk ‘Wasmasjien’. En als Trafassi de was komt doen, wordt dat een enorm subtropisch feest! Wasse, wasse, hange, hange, djoeglung, djoeglung …
 
De Likt
De eigenzinnige Rotterdamse formatie De Likt tovert met vuige elektronische beats het publiek al gauw om tot een wilde menigte. Daaroverheen serveren ze raps van gepeperde woorden. ‘Ja, dat bedoel ik.’
 
 
Eriksson Delcroix
Het stijlvolle Belgische koppel Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson speelt onder de naam Eriksson Delcroix bloedmooie donkere folk met een broeierig Western tintje. En jullie, cowboys, ontwaken uit je middagdutje, pakken nog een biertje en feesten er op los.
 
Small Time Crooks
Dé skiffle specialisten van eigen bodem. Nee, dat is niet eetbaar; dat is jazz-bleus-folk met rootsinvloeden. Dat klinkt wel verdomde lekker!
 
 
 
Call It Off (akoestisch)
Met supercatchy drie-akkoorden punkpop in de lijn van Green Day en Blink 182, wordt je door dit Eindhovense viertal compleet omver gebeukt. En vandaag doen ze dat helemaal akoestisch.
 
Dramali
In de swingende jazz-afro beat van de Gronings-Malinese band Dramali speelt de n’goni de hoofdrol. Jazeker, de n’goni; een grote kalebas waar een droge dierenhuid overheen is gespannen en waar een hals aan zit en snaren. Je weet wel! Gewoon lekker swingen, laat die heupjes het werk doen.
 
Willem Wits
Willem maakt muzikale kunstwerkjes die hij niet verpakt in een hoesje, maar in heuse kunstwerken. Op zijn nieuwste album staan vijftien kinderliedjes voor volwassenen.
 
DJ Robabilly
DJ Robabilly, genre-overschreidende eclectic dj, muzikale allesdraaier met oog voor elke dansvloer.
 

Hallo Cultuur 
Brandend Zand is ook dit jaar onderdeel van Hallo Cultuur! 2016, de aftrap van het Eindhovense culturele seizoen.