Foodstock: Janne Schra + Dan Stuart e.v.a.


Effenaar stage


+ Caramba + Andrew Ellis + Cannonball Johnsons + Ocean Alley + Too Many Zooz e.v.a.


Foodstock: Janne Schra + Dan Stuart e.v.a.

Drie dagen lang fijne muziek consumeren onder het genot van lekker eten en frisse drankjes.

Wat krijg je als je tientallen foodtrucks combineert met een kleurrijk buitenterrein, een kinderdorp en de fijnste bands en singer-songwriters uit binnen- en buitenland? Juist, Foodstock! 
Dit jaar hosten we met de Effenaar ons eigen podium tijdens het driedaagse festival op het TU/e terrein. En daarvoor hebben we heel veel tofs voor jullie geboekt; van country, singer-songwriters en bluegrass tot dromerige indiepop. En het mooiste? De entree is he-le-maal gratis!

Hillfolk Noir
Hillfolk Noir is een trio neo-traditionalisten die traditionele muziek op traditionele instrumenten spelen in deze niet-traditionele tijd. Snap je ‘m? Zelf noemen ze hun muziek Junkerdash. Hun geluid is een brouwsel van folk, bluegrass, punk, bluesy strijkers en andere niet per sé muzikale invloeden. Oftewel: niet nadenken, lekker drinken en veel dansen!

Joris Linssen & Caramba
Het lekkerste vleugje Mexico zit niet in de tortilla’s of de nacho’s, maar in de muziek van Joris Linssen & Caramba. De in 1999 opgerichte Nederlandstalige band hield een siësta tot 2008, omdat Linssen druk was met zijn TV-carrière. Sindsdien vloeien de mariachitonen van Joris en zijn band als hete salsasaus door de Nederlandse theaters en festivals. In November presenteren ze een gloedje nacho nieuw album, maar eerst is het tijd voor een fiësta op Foodstock. Caramba! 

Zaterdag 23 juli

Andrew Ellis
In zijn hometown Maumee en in Toledo, Ohio is Andrew Ellis een grootheid. Zijn americana is ruig als zijn baard en tegelijkertijd smeuig als een dikke hamburger van de barbecue met een sixpack bier op de veranda bij een ondergaande zon. Need we say more?  

Dan Stuart 
“Food poisoning and rock 'n' roll have one thing in common, they both can purify the soul.” Stuart kwam tot dit smaakvol inzicht na decennia vol rock ’n roll. Zijn muzikale buikloop begon al in ’79 als een van de oprichters van de rockband Green on Red, om in 1996 van de radar te verdwijnen. In 2012 liet hij voor het eerst als singer songwriter van zich horen met het album ‘The Deliverance of Marlowe Billings’. Een tikje zuur en spicy, maar vooral met een verrassend smaakvolle bite. Intussen kun je ook genieten van Marlowe’s Revenge.

The Cannonball Johnsons 
De jongens van The Canonball Johnsons sleutelen flink aan de weg. De band uit Leiden combineert Folk, Southern Rock en Bluegrass met smeuïge pop en hartverscheurende harmonische zang. Met muzikale inspiratie door bands als Crosby, Stills, Nash & Young en The Allman Brothers Band speelde het vijftal aanvankelijk op straat. Intussen hebben ze massa’s mensen een vrijzinnige versie van de horlepiep laten dansen op de  Zwarte Cross, verschillende Bevrijdingsfestivals en Dauwpop. And now … it’s your turn!

Ocean Alley
Laat je overspoelen met Psychedelische Reggae Fusion van deze zes Australiërs. Geen luie donders trouwens, Ocean Alley. Ze deden zes tours en brachten 2 EP’s uit in 18 maanden tijd. En in maart was daar ook nog de release van hun debuutalbum ‘Lost Tropics’. Elf fruitige en psychedelische songs waar je jezelf heerlijk in kunt verliezen

Zondag 24 juli

Potman Jr.
Potman Jr. werd geboren in Hengelo en kwam via Assen, Den Haag, Groningen, weer Assen, en nog eens Groningen, Sydney, Griffith, nog een keer Groningen en toen Arnhem in Utrecht terecht.
In Groningen speelde hij in meerdere bands. Sinds 2014 doet hij het met alleen zijn gitaar en zijn diepe, donkere stemgeluid.

Janne Schra
Negen jaar lang was ze de zangeres van Room Eleven en daarna trok ze twee jaar rond met haar band Schradinova. Ze schreef nummers met Kraak & Smaak, Sister Bliss, Benjamin Herman, De Staat en Perquisite en ze zong mee in het nummer 'Wat ook een ander zegt' van Lucky Fonz III. Maar het lekkerst klinkt Janne Schra als Janne Schra. En daar zal Torre Florim het zeker mee eens zijn.

Too Many Zooz
Men neme een sax, een trompet, wat minimale percussie en drie New Yorkers. Dat is de heerlijke cocktail Too Many Zooz. Met hun brass house brengen ze de mens in beweging in metrostations en intieme zaaltjes. Zelfs de muziekliefhebbers, die bij de eerste tonen van welke soort house muziek ook een steen door de geluidsinstallatie smijten, zullen een glimlach niet kunnen onderdrukken en stiekem met een voetje meetappen.

Mr. Guy Fox
Toen zijn financiële bronnen uitgeput raakten tijdens een tocht in het koude Noorwegen moest Mr. Guy Fox noodgedwongen zijn muzikale creativiteit aan te boren. Hij nam een oude gitaar ter hand en schreef een overtuigend reportoir met folk en roots-nummers. Eind vorig jaar kwam zijn eerste EP uit, een rauw album met de titel “Stories & Metaphors”. Meneer de vos is niet alleen een begenadigd zanger, maar ook nog eens een rasentertainer.