Cheetah Chrome & The Knobs


(playing The Dead Boys)


Charlie & The Lesbians


Cheetah Chrome & The Knobs

Alle Dead Boys-klassiekers door gitarist Cheetah Chrome en vaderlandse punkrock helden.

En nu allemaal de vuisten in de lucht en uit volle borst meezingen: “I don't need anyone. Don't need no mom and dad. Don't need no pretty face. Don't need no human race. I got some news for you. Don't even need you too!”

Jawel! Cheetah Chrome was de gitarist van de legendarische punkband Dead Boys. Die rossige. Die altijd zo kwaad het publiek in loerde (zoek op YouTube maar eens “Dead Boys - Live at CBGB's 1977” voor die woeste blik). En die is verantwoordelijk voor één van de anthems in de punkmuziek: ‘Sonic Reducer’. Onder andere Guns ’N Roses, Pearl Jam en Overkill coverden het nummer.

En die Cheetah Chrome heeft nu een stelletje Nederlandse punkveteranen om zich heen verzameld. Mochten de namen Tony Slug, Ries Doms en Theo Brouwer je niets zeggen? Zoek dan even naar bands als The Spades, The Hydromatics, B.G.K., Loveslug, The Nitwitz en The Kliek. Deze boevenbende komt bij elkaar om (voornamelijk) Dead Boys klassiekers te spelen. Dus denk niet alleen aan ‘Sonic Reducer’, maar ook aan ‘Ain’t It Fun’, ‘All This And More’ en ‘Ain’t Nothing To Do’. 

Charlie & The Lesbians 
Het schijnt dat het lesbische gedeelte van de band er even helemaal genoeg van heeft en naar India is vertrokken. Maar wij weten wel beter; Al snel kwamen ze daar tot de conclusie dat er toch niks leuker bestaat dan donkere hollen kapot rocken met hun band. Daarom zijn ze dus nu al weer terug om dat te doen. Charlie zelf is er ook trouwens. Reefer madnesssssss!!!