Echo & The Bunnymen


+ DadaWaves + 80's Anders dj's


Echo & The Bunnymen

Legendarische 80's waveband voor derde maal in de Effenaar.

In 1978 wordt Echo & The Bunnymen in Liverpool opgericht. De originele line-up bestaat dan uit zanger Ian McCulloch, gitarist Will Sergeant en bassist Les Pattinson. De band brengt een uniek new wave-geluid met invloeden van psychedelische rock en post-punk. Met het debuut 'Crocodiles' (1980) en 'Heaven Up Here' (1981) brak de band door als één van de grootste wavebands.

Hun enorme hit ‘The Killing Moon’ werd later gebruikt in de briljante film ‘Donnie Darko’. Na hun uit 1990 afkomstige album ‘Reverberation’ ging McCulloch solo en stopte de band om in 1997 weer bij elkaar te komen. Het laatste wapenfeit van Echo & The Bunnymen is ‘Meteorites’ uit 2014. De band wordt nog altijd geroemd om hun verschrikkelijk fijne live shows, dus we zijn zeer benieuwd wat de heren gaan doen in de Effenaar na hun Eindhovense concerten in 1980 en 1981.

DadaWaves
DadaWaves is een semi-psychedelische pop band opgericht door singer/songwriter Jasper Stockmans. In 2015 beklimt Jasper de bühnes met live-band en neemt hij zijn eerste album op samen met producer Jeroen Swinnen. Op de eerste plaat – uitgebracht in mei 2016 – laat DadaWaves zich inspireren door de overbodigheid van de mensheid, in een muzikale mengvorm van euforie en duisternis. 

Echo and the Bunnymen - The Killing Moon (Official Music Video)
DadaWaves - The Superfluous Man (lyric-video)