Effenaar 't Wasven


77 Bombay Street + Darlyn + Elco Weitering


Effenaar 't Wasven

Gratis genieten van live muziek in de natuur!

Verstopt in het groen staat daar een boerderij met een restaurantje en een biologische bakker. En je vindt er ook een eeuwenoude plataan die is uitgeroepen tot een van de geluksplekken in Eindhoven. In dit betoverende stukje Eindhoven zorgt de Effenaar in samenwerking met Groendomein 't Wasven voor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek en lekker eten en drinken. Dus stop je voetjes in je flip flops en hop.
 

77 Bombay Street
De live reputatie van 77 Bombay Street is scherp als een Zwitsers zakmes en hun debuutalbum werd meteen dubbel platina. Die status houden de vier broers, die opgroeiden in de Zwitserse alternatieve versie van de Von Trappjes, nog steeds hoog. De folkpop/rock band ontleende haar naam aan het adres in Adelaide, Australië waar ze met het gezin een paar jaar woonden. Voor hun derde plaat keerden de heren terug naar hun Australische roots en vroegen Chris Vallejo (Passenger, Empire of the Sun) om met hen samen te werken. Maak je op voor een muzikaal Zwitserlevengevoel.

Darlyn
Rauw, vrij en rootsy, maar met een elegant randje: dat is Darlyn in een notendop. De rijke en vrolijke muziek van het Amsterdamse zestal brengt je in ‘Higher’ sferen. Later denk je, met een grassprietje in je mond en een wijntje in je hand, ‘I Still Recall’ dat fantastische optreden. Laten dat ook de titels zijn van twee songs op hun debuut-EP ‘Fallow Land’ die in december uitkwam. In 2016 gaat Darlyn onder andere mee op tour met Niels Geusebroek, en kun je hun debuut album verwachten.

Elco Weitering
Misschien ken je Elco ook als zanger van de Johnny Cash tributeband Def Americans. Zijn eigen stijl is zonder trucjes, vertoon, praatjes of gedoe met een stem die doet denken aan ‘the man in black’. In 2014 kwam zijn solo debuut ‘Salonboer’ uit. Het album is met de hulp van bevriende muzikanten ambachtelijk gevormd en ademt de vibe van klassieke cowboy­ en trucker / countrysongs, traditionals en gospels.