Tired Lion


+ Teen Creeps + AREAS


Tired Lion

Puntige grunge met frontvrouw die niets onderdoet voor Courtney Love en Brody Dalle.

Grunge is dead? Nou, dacht het niet. De revival van grunge is een feit en het levende bewijs is Tired Lion uit Australië. De band speelt deze zomer de grote Europese festivals als Glastonbury en Hurricane, maar niet voordat er enkele ubercoole zaaltjes worden gerockt. En welke locatie voldoet daar meer aan dan het Stroomhuis?

De eerste Nederlandse show van de Tired Lion onder leiding van de prachtige frontvrouw Sophie Hopes is een feit. Deze leeuw is rauw, intens en brutaal en een must voor alle fans van bands als Hole, Dilly Dally, The Distillers en al die puntige grunge acts uit de 90’s. Muziek checken? De hete debuut EP heet ‘All We Didn’t Know’.

Teen Creeps
Licht slackende, maar vuige 90’s indie, dat is wat Teen Creeps uit Gent vanavond in de mix gooit. Hun live reputatie snelt ze vooruit in positieve zin, dus ben er op tijd bij vanavond. Of je moet een hekel hebben aan puntige, korrelige en lekker luide rocksongs met een melancholische ondertoon. Houdt iemand daar niet van dan?

AREAS
Hoppa, een nieuwe ster aan het Eindhovens neo-90’s firmament. Ok, dat muzikale hokje bestaat (nog) niet, maar je snapt direct wat we bedoelen. Met bandleden uit Restless Youth en Tarantino rocken deze hete heren heerlijke songs uit hun snaren. Een beetje Nirvana, een beetje Pixies, maar ook een beetje Posies!