Swans + Anna von Hausswolff


+ Anna von Hausswolff


Swans + Anna von Hausswolff

Intense, obscure en gracieuze postpunk die dwars door hokjes heen beukt.

Gruwelijk vet! Postpunkband Swans vereert de Effenaar voor de vijfde maal met een ongetwijfeld zwaar intense show. De band rond multi-instrumentalist Michael Gira staat sinds 2010 weer op de planken na dertien jaar op non-actief te hebben gestaan. In de Effenaar rockte de band voor het laatst in 1997 en keken er mensen vanuit het café mee hoe de tent vakkundig en met veel geweld werd afgebroken. Het nieuwe album ‘The Glowing Man’ kwam deze zomer uit is meteen - net als de tour - het laatste in deze bezetting.

In zijn jonge jaren produceert de New Yorkse band obscure, donkere en luide composities in de traditie van de No Wave-stroming en tourde met geestverwanten als Sonic Youth en Lydia Lynch. De muziek werd getypeerd door trage, gruizige gitaarnoise, beukende drums, Gira's morbide en gewelddadige teksten en de intense liveshows. 

Het spreekt voor zichzelf, maar toch; de show van Swans zal extreem luid zijn, dus vergeet je oordoppen niet.

Anna von Hausswolff
Alsof deze avond al niet mooi genoeg is, komt ook Anna von Hausswolff vanavond mee met de zwanen. Dat kun je eigenlijk niet een voorprogramma noemen. Daarvoor is haar prachtige gloomy folk veel te mooi. Trage drones, Kate Bush-achtige zangpartijen en vooral heel veel rust en emotie.