Tamarin Desert


EP presentatie


+ Cymbaline + Hot Panda + The Mighty Breaks


Tamarin Desert

Voor de liefhebbers van PAUW, Eindhoven Psych Lab en de 'oude' Tame Impala.

Het Eindhovense viertal Tamarin Desert maakt psychedelica met ballen. Ze combineren psych à la Tame Impala en Pond met rammelende gitaren, vettige fuzzriffs en grooves die doen denken aan een moderne Led Zeppelin met iets meer gevoel voor pop. Ook op de planken staan deze psychhelden hun mannetje. Live groeien ze harder dan bamboe en vanavond presenteren ze een kakelverse EP op de plaats waar ze normaal zelf in het publiek staan! Thuiswedstrijden zijn toch altijd het mooist.

Cymbaline
Het Nijmeegse Cymbaline ontstond uit jamsessies van een aantal vrienden met een voorliefde voor psychedelische 60's en 70's rock Onlangs werd hun eerste single ‘The Selfless Mind / Beyond The Sun’ gereleased.

Hot Panda
Voor fans van Mudhoney, White Stripes en Metz staat er hun bio en dat klopt. Puntig, fuzzy, hard, fuzzy en ook best fuzzy. Geen koala die deze panda kan temmen. Oordoppie schnappie!?

The Mighty Breaks
De Mozes and the Firstborn van Voorschoten? Lijkt er wel op, maar daar doe je je The Mighty Breaks mee te kort. Maar wacht, die nieuwe single ‘Liquor Store’ is wel gemixt door Raven Aartsen, drummer van Mozes. Toch een connectie? In hun garage pop zit een beetje pop noir, een beetje mysterie en een beetje psychedelische lol. Lekkah.