Uitverkocht

DDW Music special: Jeremy Loops


+ Mat McHugh


DDW Music special: Jeremy Loops

Beats, electronica en Zuid Afrikaanse folk

De multigetalenteerde beats- en ritmekunstenaar Jeremy Loops komt naar de Effenaar. De Zuid Afrikaanse folkrevelatie gebruikt zijn looppedals als integraal onderdeel van zijn liveshows. In zijn muziek gebruikt hij elementen uit een breed muzikaal spectrum; van hip-hop en electronica tot traditionele Afrikaanse muziek.

Twee jaar lang werkte de Suid-Afrikaner musikant op een jacht waarmee hij de zeven zeeën doorkruiste. Daar leerde hij bij gebrek aan instrumenten de meest uiteenlopende geluiden uit zijn looppedalen te toveren. Later scoorde Loops met zijn succesvolle singles Down South (ft. Motheo Moleko), Skinny Blues en Sinner al dikke hits in Zuid Afrika. In 2016 rees zijn ster tot ver in Europa waar hij al volle zalen trok. In de zomer speelde Jeremy Loops op Concert at Sea en nu verovert hij de Eindhovense poptempel. 

De support komt van Mat McHugh. Deze fanatieke golfsurfer is vooral bekend als frontman van de Australische band The Beautiful Girls, maar sinds 2010 richt hij zijn pijlen vooral op een solocarrière, met succes. Als soloartiest keer hij terug naar de basis: alleen met gitaar, bas, drum en een stem gewoon lekker liedjes spelen. Het resultaat is een indrukwekkende verzameling oprechte nummers die van alle franje zijn ontdaan

De show van Jeremy loops is een DDW Music special. Tijdens Dutch Design Week (DDW) zijn er in Eindhoven niet alleen duizenden ontwerpers van over de hele wereld te gast. Maar na het succesvolle debuut van vorig jaar voegt DDW Music daar dit jaar ook weer tientallen experimentele, vernieuwende en spannende artiesten aan toe! 

Met een DDW polsbandje (online: €17,50) krijg je gratis toegang tot circa 60 concerten verspreid over 12 locaties. Naast deze intieme concerten vinden er in de Effenaar en het Muziekgebouw onder de noemer DDW Music Specials grotere concerten plaats. Met een DDW ticket/polsbandje kun je tickets aanschaffen met €5,- korting. Voor deze kortingstickets geldt op = op en je krijgt alleen entree op vertoon van het DDW polsbandje. Voor meer informatie over DDW Music en de complete line-up surf je naar ddw.nl/music.

Jeremy Loops - Down South (feat. Motheo Moleko)
Jeremy Loops - Sinner
DDW Music 2015 Recap