Breek x Viper


Breek x Viper

Drum n Bass feest Breek dit keer in de grote zaal!

Het was een aantal maandjes wachten maar Breek is terug en dat doen we met een joekel van een editie! We pakken het in 2016 meteen groots aan door de handen ineen te slaan met Viper Recordings, een label dat al meer dan 10 jaar zeer prominent aanwezig is op dansvloeren over de hele wereld. Het werd in 2003 opgericht door Futurebound en is sindsdien verantwoordelijk geweest voor vele klappers van artiesten als Matrix, J Majik & Wickaman, Brookes Brothers, DC Breaks, Sigma en de lijst gaat eindeloos door. Reden te meer voor Breek om eens uit te wijken naar de grote zaal, alwaar wij jullie 4 giganten presenteren uit de stal van Viper!

THE PROTOTYPES (UK)
Als rivaliserende organisatoren van feestjes in Brighton kenden Chris en Nick elkaar al een tijdje voordat ze in 2010 besloten te gaan samenwerken. Het was meteen raak want hun eerste track werd al snel opgepikt door Roni Size, en niet lang daarna hadden ze hun eerste releases op Infrared en Formation. In 2011 tekenden de twee een exclusieve deal bij Shogun-baas Friction, wat in 3 jaar tijd 4 releases opleverde. Dat leverde ook de track 'Suffocate' op, één van DE anthems van 2012, waarvan de remix van huidig labelgenoot Koven het minstens even goed deed. In 2013 maakten The Prototypes de overstap naar Viper waar zij een album-deal binnensleepten. Dit album kwam na 2 jaar hard werken in 2015 uit, maar niet voordat zij met singles als 'Pale Blue Dot' wekenlang de nummer-1 positie op Beatport hadden bezet. Oh jazeker, The Prototypes zitten zeker op hun plek bij Viper en zij zullen dit maar al te graag komen bewijzen!

KOVEN (UK)
De briljante Max Rowat en Katie Boyle maken wat zij zelf omschrijven als 'Cinematic Bass Music', en verdunnen met hun muziek de lijnen tussen grootse melodieën, meeslepende teksten en bassgeörienteerde clubbeats. Koven liet voor het eerst van zich horen in 2011 met de gratis te downloaden 'Wake You Up'-EP. Dit juweeltje bleef niet onopgemerkt en al snel stonden vele grote namen als Modestep, Hadouken en The Prototypes in de rij voor een remix of een samenwerking met het getalenteerde tweetal. Al snel begaf Koven zich in het vizier van Futurebound en in 2013 debuteerden zij op Viper met hun eerste EP. Sindsdien is het duo onlosmakelijk verbonden aan het label en brachten zij elk jaar wel één of twee releases uit. En het succesverhaal van Max en Katie duurt maar voort, want hun EP 'Sometimes We Are' werd afgelopen november bekroond met een Bass Music Award. Het zal geen raadsel zijn dat Koven een prima gast is voor onze grootse Viper extravaganza!

INSIDEINFO (UK)
In perfecte lijn met de andere gasten op deze avond, was ook InsideInfo aanvankelijk een duo. Na enige tijd gingen de heren toch hun eigen weg en koos Paul ervoor om de naam aan te houden. Hij pakte het meteen serieus aan door zichzelf van een fatsoenlijke studiosetup te voorzien en aan de lopende band te gaan produceren. Het duurde niet lang voordat hij de aandacht van DJ Hype te pakken had en in 2006 maakte hij zijn debuut op Ganja-Tek, een sublabel van Playaz. Twee jaar en enkele releases later maakte InsideInfo in 2008 ook zijn debuut op Viper, een samenwerking die dermate beviel dat hij steeds vaker terug zou keren naar het label. Na enkele releases op Virus, waaronder de kneiter 'Mythos' met de bij ons zeer geliefde Mefjus, tekent hij uiteindelijk een exclusieve deal bij Viper. In de afgelopen twee jaar bracht hij er 3 releases uit, waaronder wederom een zeer succesvolle samenwerking met de Oostenrijker. Alweer een waardevolle toevoeging aan deze bijzondere Viper line-up!

MOB TACTICS (UK)
Mark en Luke ontmoetten elkaar voor het eerst in 2009, toen Luke namens het label RUN DNB enkele tunes van Mark uitbracht. Het klikte zo goed tussen de heren dat ze gelijk maar de studio indoken en in twee weekendjes maakten ze twee tracks die later hun eerste gezamenlijke release op Traffic Audio zou vormen. Met support op zak van grootheden als Hype, Baily en Crissy Criss was Mob Tactics geboren, en de jaren erna zou dit onderlijnd worden met enkele dijken van releases op Tactical en Dutty Audio. 2013 bracht een one-of-a-lifetime ervaring toen het tweetal samenwerkte met dancehall-legende Elephant Man voor de track 'Crazy Hype', die dat jaar uitkwam op Hype's Playaz. De twee vonden in 2014 een tijdelijk thuis bij More Than Alot Records van Chase & Status, waarop ze twee releases uitbrachten voordat ook zij zich exclusief zouden binden aan Viper. Het eerste wapenfeit verscheen afgelopen zomer met de release van 'Neon God', en wat de toekomst brengt zullen zij ongetwijfeld met smacht ten gehore brengen op 5 maart. Handen op elkaar voor de jongste telg van de Viper-familie!

BREEK RESIDENTS (NL/AT)
[ Jake Handz / Chafu n Goma / The Illuminated ]
Het is inmiddels toch vaste prik
De Breek residents draaien evengoed dik
Wie dat zullen zijn wordt nader onthuld
En dus verzoeken wij u, nog even geduld

MC SWIFT (NL)
Sommigen zeggen dat hij in het Guinness Book Of Records vermeld staat voor het eten van de meeste koetjesrepen in een tijdsbestek van 10 minuten. Sommigen zeggen dat hij 15 talen spreekt, waaronder Yucateeks Maya en Chalch Mongools, en dat hij bijklust als zangcoach van Adele. Het enige dat wij weten is dat hij Swift heet.

 

 

 

Stond eerder in