Uitverkocht

Peter Pan Speedrock: Houdoe en Bedankt!


De allerlaatste PPSR show


+ Death Alley + The Sha-la-lee’s


Peter Pan Speedrock: Houdoe en Bedankt!

Eindhoven Rockcity helden nemen na 20 jaar afscheid in de Effenaar met een big bang!

De laatste. De aller-, aller-, allerlaatste show ooit. “It was loud, mean, fast & dirty”, dat zullen de drie mannen van Peter pan Speedrock zelf als geen ander kunnen beamen. Net zomin als het feit dat het trio stopt op hun hoogtepunt. Vanavond knallen ze nog een keer snoeihard alle speedrockkrakers de zaal in. 

Peter Pan Speedrock 1996-2016
De afscheidsshow markeert an end of an era. Want Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. In 1996 opgericht, speelde pletwals Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door heel Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan.

Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent een omvangrijk oeuvre; vijftien edities van hun eigen festivals (vijf keer Koningsdagfestival Klok Rock Orange en tien maal Speedfest); Premium Speedrock Heavy Lager bier; alle shows bij elkaar opgeteld ruim een miljoen bezoekers; honderdduizenden kilometers en vooral ontelbaar veel avonturen.

Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit in de loop van 2016 na de allerlaatste looping in de Effenaar met een big bang tot stilstand komen…  En de Effenaar is meer dan vereerd om hiervan deel uit te mogen maken.

Death Alley
Death Alley is niet alleen de naam van een album van ramrockers Zeke, maar ook van een Nederlandse underground supergroep rond leden van Gewapend Beton en The Devil’s Blood. Het viertal schuimbekte al een volledige plaat, een split met PPRS en een tweede plaats in 3voor12’s top 25 van beste shows op Noorderslag 2016 bij elkaar. Ze komen deze avond dan ook voor niets minder dan de troon van Peter Pan Speedrock.

The Sha-la-lee's
Er was ooit een band die El Guapo Stuntteam heette. Dat was een band waar de term Rock ’n Roll voor gemaakt was. Voor zijn nieuwe band The Sha-la-lee's verzamelde gitarist Cedric Maes (die we ook kennen van The Sore Losers) een stel uitstekende muzikanten bij elkaar. Zo drumde Dave Schroyen bij Evil Superstars, Millionaire en Creature With The Atom Brain en was Toon Aerts verantwoordelijk voor de geweldige clips van El Guapo Stuntteam. Oké, da’s geen muziek, maar ook visueel zit de muziek die schurkt tegen MC5, MC5, Grand Funk, the Stooges en Roky Erickson dus goed in elkaar.

Peter Pan Speedrock - Crank Up The Everything (Official Music Video)
Peter Pan Speedrock - We Want Blood (Official Music Video)
Peter Pan Speedrock - Auf Der Axe (Official Music Video)
Death Alley - Supernatural predator live at Hellfest 2016
The Sha-La-Lee's - Long Way To The USA