FemME: Marcela Bovio + Mollust + Kingfisher Sky e.a.


Female Metal Event


Kingfisher Sky + Sleeping Romance + Moran Magal


FemME: Marcela Bovio + Mollust + Kingfisher Sky e.a.

Het grootste Female Metal Event van Nederland!

FemME, het grootste Female Metal Event van Nederland, breidt uit naar drie dagen! Ook dit jaar bestaat het programma naast bekende zwaargewichten uit onbekendere en vernieuwende bands. In zowel de grote als de kleine zaal vind je operatic, symphonic tot death en trash metal. En net als vorig jaar, is er ook dit jaar een I Style Stars Fashion Show door Ingeborg Steenhorst.

Het vrijdagprogramma is al heel speciaal, met (semi) akoestische optredens.

Marcela Bovio, bekend van Stream Of Passion, brengt bekende nummers uit haar carrière aangepaste uitvoering. Maar ze laat ook songs horen van haar soloalbum. Ze wordt hierbij begeleid door het Cassadó String Quartet.

De Duitse band Mollust brengt met viool en cello een theatrale Opera Metal. Dat doen ze op FemME speciaal in een akoestische setting.

Kingfisher Sky past met Maaike Peterse op cello prima in deze setting. Na het verpletterende optreden op FemME 2015 komen ze terug voor een aangepaste akoestische set.

Vic Anselmo is een Letse zangeres die onder andere samenwerkt met Anneke van Giersbergen. Ze heeft niet alleen een geweldige stem, maar ook een podiumpresentatie om nooit te vergeten. 

Sleeping Romance uit Italië laat zien dat metal in “afgeslankte” vorm ook zeer goed werkt. Op zaterdag zijn ze nogmaals te zien met een reguliere set.

De Israëlische zangeres Moran Magal brengt progressive Folk-Rock met een Gothic randje. Niet voor niets hebben mensen van Orphaned Land en Sanctuary aan haar album meegewerkt.

Check hier het zaterdagprogramma met o.a. The Birthday Massacre en Sirenia.

Op zondag is er weer een speciale 'I Style Stars Fashion Show' door Ingeborg Steenhorst en optredens van o.a. Arch Enemy en Xandria