A Place To Bury Strangers


Exclusieve NL clubshow


+ Those Foreign Kids + Rape Blossoms + RMFTM dj-team


A Place To Bury Strangers

Exclusieve NL show en een must voor fans van zowel Joy Division als my bloody valentine en Suicide.

Neem twee 80’s punkplaten, speel die tegelijkertijd keihard af in je badkamer en neem dat op. Jaag dat vervolgens door een ouderwetse buizenversterker en gigantische boxen op standje ik-vind-niet-alleen-mijn-buren-niet-leuk-maar-ook-de-buren-van-de-buren, en voilà: je hebt de impact van een live concert van A Place To Bury Strangers. Maar tussen die muren van noise weten de New Yorkers trouwens ook gewoon echt retegoeie popliedjes te schrijven. Luister nieuweling ‘Transfixation’ er maar op na. Denk daarbij niet alleen aan my bloody valentine of The Jesus And Mary Chain, maar ook aan Joy Division en Suicide. Daarnaast zijn ze ook nog eens lichtend voorbeeld voor bands als DIIV en Ringo Deathstarr.

Festivals als Incubate, Le Guess Who en London Calling kregen al een sonische oorwassing. Alsook onze eigen kleine zaal. Gonzo circus schreef toen over die avond: “iedereen kan een gitaar in tweeën zagen, op het podium of op plaat, maar dat laten klinken als fijne popliedjes is een tweede. En die tweede beheerst A Place To Bury Strangers als de beste, zo toont het maar weer in Effenaar. Een avond zo compleet, dat een toegift geheel overbodig is.”

Those Foreign Kids
Deze kiddos uit Haarlem maken een enorme stap met hun tweede album 'Oh, Nothing' dat binnenkort verschijnt. Luister hieronder maar eens naar de vlammende track 'Jil Sander Makes Your Pussy Wet'. Ryan Gosling en Macauley Culkin krijgen hoofdrollen op de plaat, het is maar dat je het weet. Vette en strakke bak noise! Lekker.

Rape Blossoms komen uit Gent en spelen zware postpunk met noise erupties.