Big Ups + Meatbodies


Gruismeel Speciaal


+ Iguana Death Cult


Big Ups + Meatbodies

Vadsige Gruismeel special met Big Ups, Meatbodies en Iguana Death Cult in AreaFiftyOne.

Big Ups
Punk rock niet vernieuwend? Nou, qua sound, intensiteit en puntigheid gaan de jonge honden van deze aardbol toch steeds een stapje verder. Net als vakgenoten Metz en Fidlar smeedt Big Ups explosieve punk rock songs van de smerigste soort, gebundeld in een paar minuten mayhem. Op debuut ‘Eighteen Hours of Static’ schreeuwt zanger Joe Galarraga heerlijk weg met teksten over de gevaren en het genot van drugs, de veel te snel draaiende Westerse maatschappij en de onzin van ‘geloven’. 


Meatbodies
Chad Ubovich is die garage held die je niet kent. Als gitarist van Mikal Cronin en Ty Segall’s FUZZ creëerde hij bijna eigenvingerig de moderne garage sound. Afgelopen jaar bracht hij met Meatbodies zijn eerste ‘eigen’ soloplaat uit en mijn god; wat een heerlijk gruizig monster is dat! Tjokvol fuzzed out riffs, psychedelische dwalingen en refreintjes waar zijn broodheren jaloers van worden. Meatbodies; dikke shit is aan vanavond.Iguana Death Cult
Maar we zijn nog niet klaar, want vanavond hebben we ook de garagebelofte van 2016 uit eigen landje op de plenkskes. Deze mannen rocken je omver met die typische Ty Segall/ together PANGEA/Meatbodies/Thee Oh Sees/etc/etc/etc sound die je zo lekker vindt. In september kwam hun eerste single ‘Sirens/Seven Tongues’ uit. Luister je die even aub?