Club 3voor12/Eindhoven: Tsar Bompa + MOOON + Op Zoek Naar Johan


Club 3voor12/Eindhoven: Tsar Bompa + MOOON + Op Zoek Naar Johan

De beste nieuwe acts van Eindhoven op één podium.

Het was even wachten, maar daar is het dan, een gloednieuwe editie van Club 3voor12/Eindhoven; de clubavond waarbij de beste bands uit de lichtstad worden voorgesteld. Ditmaal met: Op Zoek Naar Johan, MOOON en Tsar Bompa; acts die het helemaal gaan maken in 2016 volgens 3voor12/Eindhoven. En vanavond zie je ze op één podium bij elkaar.

Tsar Bompa
Aan Tsar Bompa de eer om de eerste clubavond van 2016 af te sluiten. En als we afgaan op hun livereputatie belooft dit een ruig feestje te worden. Dit jaar maakte Tsar Bompa al heel wat podia onveilig met - naar eigen zeggen: “Kutherrie met Russische invloeden”. Wij noemen het liever experimentele stonerrock met disco invloeden. Op papier lijkt dit een onmogelijke combinatie, maar de getalenteerde muzikanten van Tsar Bompa bewijzen het tegendeel. Discoteca!

MOOON
Oplettende 3voor12/Eindhoven-volgers hebben deze band ongetwijfeld al veel voorbij zien komen. De psychrockers uit Aarle-Rixtel speelde in de radioshow van 3voor12/Eindhoven Café en mocht het voorprogramma van Afterpartees verzorgen in Area51. De nummers die MOOON tot nu toe online deelde zijn stuk voor stuk onweerstaanbare garagerockers met een psychedelisch randje.

Op Zoek Naar Johan
De avond gaat van start met de Brabantstalige rootsmuziek van Op Zoek Naar Johan. De Gemertse band bracht in september het goed ontvangen album ‘Weg Uit De Stad’ uit. Op het album is een mooie mix van folk, americana en country-blues te horen. 3voor12/Eindhoven heeft hun muziek dan ook niet voor niks gebombardeerd tot ‘brabicana’.