Vök + CUT_


Vök + CUT_

Dromerige electropop uit IJsland voor liefhebbers van The xx en The Knife tijdens nieuwe editie Lichting

Vök
Na Sigur Rós en Of Monsters And Men is er weer een nieuwe sensatie uit IJsland: Vök. De band maakt dromerige indie electropop. Het mixt weemoedige elektronica en melodieuze zang met saxofoon en gitaar. Denk aan het hypnotische van The xx met de sensualiteit van The Knife en Poliça’s overdubbing. In Nederland gaf Vök al uitstekende optredens op festivals zoals Incubate en Eurosonic Noorderslag en vanavond is de Altstadt aan de beurt.


CUT_
Sebastiaan Dutilh en Belle Doron krijgen van het Conservatorium van Amsterdam de opdracht een nummer te coveren. Het electropopduo kiest uiteindelijk voor Stromae’s ‘Papaoutai’ en dat blijkt geen slechte keuze; de cover wordt namelijk een ware YouTubehit met een optreden op bijvoorbeeld Lowlands tot gevolg. CUT_ combineert dreampop met triphop en bass music in de lijn van acts zoals Massive Attack en Mount Kimbie.

 

De shows van Vök en CUT_ zijn onderdeel van Lichting. Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven.

Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole.

Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. Heb jij zelf een toffe actontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? 

App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Hier vind je een overzicht van alle Lichting shows