Taymir


+ The Elementary Penguins


Taymir

Spannende rock uit Den Haag voor liefhebbers van Arctic Monkeys en The Strokes.

De puntige rocksongs van Taymir hebben een heerlijk Brits randje en worden steeds sterker. Fans van Miles Kane en Artic Monkeys kunnen maar beter even de agenda checken, want 19 maart worden er biertjes gedronken in Altstadt!   

Vlak nadat twee jaar geleden de debuutsingle ‘Aaaaah’ werd gereleased gaat het hard met de jongens van Taymir. Eind 2013 brengen ze hun debuutalbum ‘Phosphene’ uit, door de muziekpers omschreven als ‘het geluid van 2014.’ De mannen knallen strakke sets op prestigieuze festivals als Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en het London Calling festival. En nu is Taymir terug. Met hun nieuwe single ‘Sometime’ op zak toeren ze dit voorjaar langs de kleine zalen in Nederland om iedereen weer compleet uit zijn dak te laten gaan. Vanavond rocken ze Altstadt!

The Elementary Penguins
The Elementary Penguins komen uit de hoofdstad en maken vieze, catchy en ontzettend sexy indierock. Hun single ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor’ werd direct door 3FM in de armen gesloten en de titel Serious Talent volgde niet veel later. Vanavond hoor je waarom.

 

De show van Taymir is onderdeel van Lichting. Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven.

Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole.

Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. Heb jij zelf een toffe actontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? 

App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Hier vind je een overzicht van alle Lichting shows