Together Fest: Gorilla Biscuits + Modern Life Is War + 3


ENIGE NL SHOW!


+ Touche Amore + GWLT + Miles Away (special guest) + Dynamo Hardt dj team


Together Fest: Gorilla Biscuits + Modern Life Is War + 3

Gruwelijke hardcore package met grote helden uit de scene die het vandaag 'together' doen.

Gorilla Biscuits is niet zomaar een old school hardcoreband. Het is een soort middelpuntvliedende kracht in die scene. Verschillende leden van de straightedge-hardcoreband uit New York stonden aan de basis van, of speelden mee in, andere invloedrijke hardcorebands, waaronder CIV, Quicksand, Rival Schools, Youth Of Today, Warzone en Judge. Daarnaast zijn ze ook nog eens een van de grondleggers van de straightedge stroming. Maar, zoals ouderwets hardcore-gebruik wil, het gaat natuurlijk om de muziek. En die liegt er nog steeds niet om. Ben je tijdens het optreden frontman Anthony 'Civ' Civarelli kwijt? Grote kans dat ‘ie dan tussen het kolkende publiek zijn teksten staat uit te spugen.

Terugkomen na een hiaat van vijf jaar is altijd moeilijk. Maar Modern Life Is War draait daar zijn hand niet voor om. Er ging een golf van blijdschap door de hardcorescene toen de band twee jaar geleden aankondigde dat ze weer de planken op ging. De band heeft niets aan kracht ingeboet, getuige de reünieplaat ‘Fever Hunting’ (opgenomen door Kurt Ballou van Converge, dat alleen al is een kwaliteitsstempel) en de energieke concerten, traditioneel vol circle pits en sing alongs. “…Because we’re all Dead Ramones!”

Touché Amoré zijn de jonge honden aan het hardcorefront, maar pakken moeiteloos de draad op die bands als Thursday en Thrice voor hun geweven hebben. Krachtige, vol emotie en slagkracht gespeelde post-hardcore in de lijn Defeater, La Dispute, Title Fight en Make Do And Mend. Met die laatste twee deelden ze ook al eerder split EP’s. Aan werklust sowieso geen gebrek, want dit jaar bracht de band nog een split uit met Self Defense Family.