The Young Folk


+ AlascA


The Young Folk

Een vleugje Mumford & Sons, een snifje Noah & The Whale en een beetje Fleet Foxes.

The Young Folk heeft er zin in. Niet alleen leverden ze afgelopen jaar een fantastisch debuut af en gaven ze tientallen toffe shows, een nieuw album is al weer in de maak. De Ierse indie-folkers komen weer terug naar Nederland ter promotie van dat tweede album en gelukkig doen ze ook de Effenaar aan.

In de tussentijd raden we je aan om op tijd een kaartje te scoren en hun album ‘The Little Battle’ nog eens op je platenspeler te leggen, vol met prachtsongs als ‘Way Down South’. De beste Ierse band na U2? Schrijf deze jonge folkies maar op als kanshebber.

AlascA
Volendam en muziek; dan denk je al snel aan de bekende palingsound. Het Volendamse AlascA neemt je echter mee naar hele andere oorden. Denk aan Texas, de prairie, ‘Once Upon a Time in the West’ en je hebt de sound van deze mannen te pakken. 

Instore door The Young Folk
Als voorproefje op de show vanavond, zal The Young Folk rond 16:45 uur een instore geven in De Stadsbranderij op de Bergstraat. Een paar akoestische nummers met de lekkerste koffie van Eindhoven, goed begin van je weekend toch?