Stille Nacht met o.a: Causes + Mister And Mississippi + Ben Caplan + Jake Isaac


Alex Vargas + Isbells + Son Mieux + Samuel Ford + Glints + Cowboy Tinder + Marco Martens


Stille Nacht met o.a: Causes + Mister And Mississippi + Ben Caplan + Jake Isaac

Intiem winterfestival Stille Nacht terug naar Eindhoven met o.a. Causes, Ben Caplan en Jake Isaac.

Ook dit jaar zal het reizende winterfestival Stille Nacht weer neerstrijken in drie verschillende Nederlandse steden, namelijk Lelystad (19 december), Rotterdam (21 december) en op zondag 20 december in onze eigen Effenaar! Met de kerstdagen om de hoek, en Sinterklaas weer terug op de boot naar Spanje, zijn dit de ideale dagen om een avond te genieten van intieme shows en een winterse sfeer. Laat je verrassen door een rijke mix van singer-songwriters, americana en indie.

Bekijk hier het tijdschema van Stille Nacht 2016.

Voorafgaand of tijdens Stille Nacht voor een leuke prijs een heerlijk menu eten in ons café-restaurant? Dat kan. Klik hier voor alle info en het losse dinerticket (geen servicekosten).

Causes
Zo sta je te spelen op straat in Amsterdam en zo sta je met je met een gigantisch grote hit ineens in het middelpunt van de belangstelling. Het overkomt de in Nederland woonachtige Brit Rupert Blackman. Het balletje gaat pas echt rollen als hij een bandje begint. Indieband Causes schiet direct in de roos met de eerste single ‘Teach Me How To Dance With You.’ Inmiddels heeft de band hun  debuutalbum ‘Under Bridges That You Built For Me’ aangekondigd wat in februari 2016 uit zal komen.
 


Mister And Mississippi
Begin dit jaar releasde Mister And Mississippi hun tweede album ‘We Only Part To Meet Again.’ Een album waarin afscheid centraal staat, maar tegelijkertijd ook een nieuw begin. In het nieuwe werk van de band zit veel diepgang, dynamiek, kleur, en emotie. Iets wat we zeker terug gaan horen op Stille Nacht.

 

 

Ben Caplan & The Casual Smokers
Al drie keer eerder deed Ben Caplan de Effenaar aan en alle drie die keren bracht hij Eindhoven in vervoering. Samen met zijn band The Casual Smokers mixt Ben Caplan folk met blues en gipsy jazz. Centraal hierbij staat de zwaar doorleefde stem van Ben zelf. Daarnaast verschijnt dit najaar zijn langverwachte tweede album: ‘Birds With Broken Wings.’

 

 

Jake Isaac
Singer/songwriter Jake Isaac begon met het maken van muziek sinds zijn vader hem als kind voor het eerst Paul Simon liet horen. Inmiddels heeft Jake al drie sterke EP’s afgeleverd en door heel Europa opgetreden, waaronder op Glastonbury. Met zijn mooie mix van soul en pop, is Jake Isaac klaar om de hele wereld te veroveren. 


 

 

Alex Vargas
De in Londen woonachtige Deen Alex Vargas is een zeer kundige singer-songwriter, gezegend met een prachtige stem. Zijn songs hebben een smakelijke electro-soul laag waarbij zijn gitaar een minstens zo prominente rol vervult. Hij verkocht dit jaar binnen no time zijn show in Paradiso uit en zou zomaar eens de revelatie van het festival kunnen worden.

Isbells
Isbells is de band van zanger en gitarist Gaëtan Vandewoude. Isbells maakt eerlijke en pure songs die vaak alleen begeleid worden door een akoestische gitaar en meerstemmige zang; een soort dromerige folk. In september dit jaar kwam het nieuwe album ‘Billy’ uit. Volgens Gaëtan zelf de meest intense en pure plaat van Isbells tot nu toe.

Son Mieux
Son Mieux is Camiel Meiresonne, ooit toetsenist in Soul Sister Dance Revolution en in zijn jonge jaren frontman van All Missing Pieces. Nu volwassen en klaar om de wereld een kijkje te geven in zijn wereld. Son Mieux pakt je op en neemt je mee op een emotionele reis waarin vreugde, plezier, pijn, angsten en misschien zelfs een verdwaald liefdesverhaal de revue passeren.

Samuel Ford
Samuel Ford is nog niet echt bekend bij het grote publiek, maar dat gaat waarschijnlijk niet heel lang meer duren. Zo toert hij bijvoorbeeld dit najaar in het voorprogramma van Boy & Bear. Recentelijk presenteerde Samuel Ford zijn nieuwe EP, genaamd ‘EP1’, vol met sterke songs waarbij hij continu toewerkt naar een overweldigende climax.

Glints
Glints is het alter ego van de jonge Belgisch/Engelse producer Jan Lemmens. De muziek van Glints houdt het midden tussen pop, (minimalistische) elektronica en hiphop. Daarnaast werd zijn single ‘Dread’ supergoed ontvangen door verscheidene blogs en de Vlaamse radio. We gaan in de toekomst ongetwijfeld nog veel van hem horen, net als vanavond tijdens Stille Nacht!

Cowboy Tinder
De Amerikaanse multi-instrumentalist en songwriter Kathy Ziegler vormt samen met de Eindhovense rocker en folky Woody Veneman het duo Cowboy Tinder. Samen maken ze lo-fi popsongs waarin hun verschillende stemmen samenkomen in catchy melodieën. 

Marco Martens
Rapper Marco Martens is al geruime tijd actief in de muziekscene. Marco is echter geen gewone rapper; je zou hem eerder een verhalenverteller kunnen noemen. Met zijn nieuwe album ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’, een plaat over vertrekken en achterlaten, bevestigd Marco zijn status als ware taalkunstenaar.