Afgelast

Paul Carrack (verzet naar 24 mei 2016)


ism Muziekgebouw


+ Julian Velard


Paul Carrack (verzet naar 24 mei 2016)

Een van de mooiste stemmen van de popmuziek én hitschrijver Paul Carrack terug naar de Effenaar!

Deze afgelaste show is verzet naar 24 mei. Eerder gekochte kaarten blijven geldig.

Singer-songwriter, labelbaas, multi-instrumentalist en keiharde workaholic Paul Carrack is zo’n typische held op de achtergrond. Hij werkte de laatste jaren met artiesten als Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, Simply Red, BB King, Mariah Carey, Phil Collins en Ringo Starr. Na precies 2 jaar komt deze held terug naar de Effenaar met een nieuw album en vooral, met alle grote hits!

Fans herkennen hem natuurlijk direct, al is het maar door het kenmerkende hoofddeksel dat hij bijna altijd op heeft. Maar waarschijnlijk gaat er ook wel een belletje rinkelen als we zeggen dat het nummer ‘How Long’ van Carracks hand is. Hij schreef het in 1974 voor zijn toenmalige band Ace. De tophits die hij vervolgens maakte als bandlid van Squeeze ('Tempted') en Mike and The Mechanics ('The Living Years' en 'Over My Shoulder') zijn altijd een belangrijk onderdeel van zijn repertoire gebleven.

Naast bovengenoemd rijtje grootheden werkte Carrack eerder ook nog met bands en artiesten als Sting, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, The Frankie Miller Band, Roxy Music, The Smiths, The Undertones, Madness, John Hiatt, The Pretenders, Michael McDonald en Tom Jones. Wat een CV!