DDW Music: I Am Oak + Throes & The Shine + St. Tropez + Charlie Cunningham e.a.


line-up: Throes & The Shine + St. Tropez + Charlie Cunningham + STUFF. + Demob Happy + I Am Oak + Son Mieux + Joe Goes Hunting


Van 17 t/m 25 oktober spelen meer dan 30 cutting-edge artiesten op diverse locaties in Eindhoven.

Zo divers en experimenteel als Eindhoven en de DDW zelf, zo divers zijn de tien podia waarop tijdens DDW Music de meest vernieuwende en spannende acts staan; uiteenlopend van de mooiste folk tot stevige garage en experimentele elektronica. En het mooiste is: met je DDW passe-partout loop je overal gratis naar binnen! 

DDW Music podium op het Ketelhuisplein
Begin je DDW Music avontuur op het Ketelhuisplein, hier kun je namelijk op de vroege avond al terecht voor een menu van verfrissende nationale acts en spannende internationale bands. Vandaag staan hier:

Son Mieux
Soloproject van rocker Camiel Meiresonne die bloedmooie songs schrijft in de lijn van Ben Howard.

Jo Goes Hunting 
Website Noisey schrijft zeer terecht over dit Nederlandse toptalent: ‘het lome van Balthazar en het tegendraadse van Alamo Race Track’. Het debuut van deze alleskunner verschijnt dit najaar.
Charlie Cunningham
Liefhebbers van Nick Mulvey, Jose Gonzalez, Ben Howard en Dan Mangan opgelet. Charlie Cunningham wordt je nieuwe favoriete artiest. Wat hem onderscheid van zijn helden is de lichte, zeer aangename Spaanse invloed in zijn bloedmooie songs. Geniet van zijn intense melancholie met een dikke smile op je gezicht.

I Am Oak
I Am Oak is singer-songwriter Thijs Kuijken. De Utrechtenaar staat bekend om zijn mooie en eerlijke indiefolk, waarbij de kracht hem zit in het neerzetten van een kalme en dromerige sfeer. Binnen no time waan je jezelf in de Finse bossen, rustig zittend langs een kabbelend beekje.
St.Tropez
De bio is kort en krachtig: ‘Vier gasten die in een voormalige gay sauna aan een Amsterdams kanaal muziek maken’. Effe voor de duidelijkheid, het geheimzinnige garage kwartet bestaat uit dezelfde bandleden als Go Back To The Zoo. Met St. Tropez hebben ze de afslag genomen naar rauwer, sneller en gemener. Een Amerikaanse tour met The Black Lips zou niet onlogisch zijn! 

Demob Happy
Deze gasten zijn al heel wat jaartjes aan het bouwen aan de ultieme mix van vettige rock, punk en ‘dik in orde popsongs’. Niks geen brave borsten, perfecte schoonzonen of laid back surfdudes, gewoon knallen, brullen, en gas erop! Inkakken kan ook als je oud bent. Ze behoren tot de  'Queens of the Stone Age school of sleaze', dus dan weet je het wel.Throes + The Shine
Wat een dike party machine is Throes + The Shine. Met hun exotische mix van Afrikaanse kuduro, rock en dance knallen ze de wereld over. Beried je voor op een bewegende massa, een hoop zweet en jij die zich ergens in het middelpunt van deze kolkende massa gaafheid bevind.  

STUFF.
jazeker, die punt achter de F staat er echt. Dit Belgische kwintet maakt een cross over van hiphop, elektronische muziek, funk en jazz. Als je oren van een avontuurtje houden, check dan STUFF. Punt!


Tickets + info
Het DDW Music programma (m.u.v. DDW Music Specials en The Closing Party) is gratis toegankelijk wanneer je in het bezit bent van een DDW passe-partout.
Zonder passe-partout betaal je per concert slechts € 5,- (alleen deurverkoop bij de concertlocaties). Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Een passe-partout biedt dus geen garantie op toegang.


DDW Music wordt georganiseerd door DDW, Effenaar, Friendly Fire en alle concertlocaties.