DDW Music: Afterpartees + Rachel Sermanni + OIJ


CUT_ + Wooly Mammoths + Midas + The Brahms + Crying Boys Café


Van 17 t/m 25 oktober spelen meer dan 30 cutting-edge artiesten op diverse locaties in Eindhoven.

Zo divers en experimenteel als Eindhoven en de DDW zelf, zo divers zijn de tien podia waarop tijdens DDW Music de meest vernieuwende en spannende acts staan; uiteenlopend van de mooiste folk tot stevige garage en experimentele elektronica. En het mooiste is: met je DDW passe-partout loop je overal gratis naar binnen! 

 

DDW Music podium op het Ketelhuisplein
Begin je DDW Music avontuur op het Ketelhuisplein, hier kun je namelijk op de vroege avond al terecht voor een menu van verfrissende nationale acts en spannende internationale bands. Vandaag staan hier:

Crying Boys Café 
Jasper Hupkens bewees zich met zijn band al als echte festival act op Le Guess Who? en Motel Mozaique.

The Brahms
Je hebt hun ontzettende catchy track ‘Golden’ vast al gehoord, maar check deze 3FM Serious Talents en hun onweerstaanbare inde songs ook live tijdens DDW.
Rachel Sermanni
Rachel Sermanni is aan het touren en dan halen we haar prachtige folk noir graag naar Eindhoven. Ze heeft een tweede album genaamd ‘Tied To The Moon’ en daarop duikt ze nog dieper in een donkere en sterk ritmische sound. Voor de liefhebbers van Eva Cassidy, Joni Mitchell, Bjork, Tom Waits en PJ Harvey.

Midas
De stem van zanger en begaafd gitarist Midas schakelt moeiteloos van lage naar hoge registers en vertelt intussen een intrigerend verhaal. Impulsief gitaarspel, liedjes die – vaak met onnavolgbare wendingen - simpelweg bij je binnen komen. 60’s Folk met strakke drums en verrassende koortjes. 
 

OIJ
De naam OIJ staat voor Only In Japan. Niet dat de artiest uit Japan komt. Nee hoor, hij komt gewoon uit Amsterdam. De muziek die de dj maakt, wordt ook wel vergeleken met SOHN en Flume, waarbij hij zelf zowel produceert, zingt als live speelt. Check zijn filmische single ‘Blinded’, mocht je interesse gewekt zijn. 

CUT_
Liefhebbers van Massive Attack, Burial en Mount Kimbie opgelet, want hier is CUT_, dat trip-hop en bass music naar de volgende level tilt. En dat gewoon uit Amsterdam. Toekomstmuziek!
Afterpartees
Deze jonge honden komen uit Horst aan de Maas in Limburg en daar zijn ze trots op. Net als op hun muzieksmaak, die het midden houdt tussen Iggy Pop, T-Rex en King Tuff. Touren doen ze graag en veel, bijvoorbeeld met hun maten van traumahelikopter, maar festivals afbreken gaat ze ook heel best af. Let maar op.

Wooly Mammoths
Het stikt van de briljante psych band in België, alsof er een turbo kraamkamer steengoede bands aan het baren is bij onze zuiderburen. Wooly Mammoths is er ook zo eentje, in de categorie dromerig, poppy en zonnig. Voor de liefhebbers van Tame Impala en PAUW.


Tickets+ info:
Het DDW Music programma (m.u.v. DDW Music Specials en The Closing Party) is gratis toegankelijk wanneer je in het bezit bent van een DDW passe-partout.

Zonder passe-partout betaal je per concert slechts € 5,- (alleen deurverkoop bij de concertlocaties). Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Een passe-partout biedt dus geen garantie op toegang.

 

DDW Music wordt georganiseerd door DDW, Effenaar, Friendly Fire en alle concertlocaties.