Breek Drum n Bass: o.a. Reso


Line-up: Reso + NCT + Chris Harmonics + Breek residents


Breek is back met killer headliner Reso voor een heftige party in de kleine zaal!

Na een spetter van een Outlook launch in juli rollen we de herfst in met nóg een bijzondere fuif want we zijn weer jaaaaaarig! Het is alweer 6 jaar geleden dat de eerste Breek het licht zag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit keer hebben we de omnibegaafde Reso gestrikt om samen met de Liquicitizens van NCT en de gerenommeerde Blendit Chris Harmonics de kleine zaal op stijlvolle wijze te herinrichten. Daarnaast gaan we voor het eerst alle residents op een rijtje zetten zodat ze om de beurt een plaatje kunnen aanzetten, een ware primeur! Dus haal die zwemspullen maar weer uit de kast en kadotip = envelop, want je bent bij deze uitgenodigd voor onze spectaculaire verjaardagsfuif!

RESO (Hospital - UK)
Alex Melia liet als Reso voor het eerst van zich horen in 2007 en verdiende aanvankelijk vooral zijn sporen met het maken van dubstep. De veelzijdige producer, die al op jonge leeftijd begon met drummen, was vanaf zijn eerste release al niet in één hokje te plaatsen. Jarenlang was Reso een 'household name' voordat hij langzaamaan ook uitstapjes begon te maken richting drum & bass. Zo had hij in 2011 al een gedeelde release met S.P.Y op Hospital en ook op zijn debuutalbum Tangram was al te horen dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. De samenwerking is Hospital blijkbaar goed bevallen want in 2014 maakte de Brit zijn terugkeer op het label met de Pulse Code EP en eerder dit jaar brachten ze ook zijn tweede album Ricochet uit, wederom onwijs gevarieerde platen waarop Reso eens te meer bewijst dat hij van alle bassmarkten thuis is. Het moge duidelijk zijn dat wij er zin in hebben en iedereen die de beste man een beetje kent weet dat hij een dijk van een set zal gaan brengen!

NCT (Liquicity - NL)
Met veel plezier zien we deze Leidenaren terugkomen in ons knusse kleine zaaltje! NCT staat altijd garant voor dynamische sets met een hoofdrol voor het melodische element en dit hebben zij reeds met verve mogen demonstreren op Breek in mei vorig jaar. Jeroen en Alex zijn pas een paar jaar actief onder deze alias maar mogen gerust al tot de grootste talenten van Nederland worden gerekend! Hun stijgende lijn zet nog altijd stug door met releases op Liquid Tones, Liquicity (waarvan ze natuurlijk ook residents zijn) en Soulvent - en dan hebben we het enkel over de afgelopen paar maanden. Harde werkers noemen ze dat, en hard werk zal wederom geleverd worden op 2 oktober!

CHRIS HARMONICS (Blendits/Occulti - NL)
Sinds het begin van 2010 is Chris Harmonics één van de drijvende krachten achter de Rotterdamse drum & bass-scene. Met zijn clubavond Blendits haalde hij al vele internationale toppers naar zijn stad en het gelijknamige label is inmiddels goed voor 10 releases van o.a. Dabs, Mindmapper & Bredren. Als producer timmert Chris stevig aan de weg en in Oktober zal zijn eerste plaat op het Russische label Occulti Music uitkomen. Verwacht een set gevuld met een verassende melange van diep, techy en muzikale tracks, maar altijd gericht op de dansvloer.

BREEK RESIDENTS (NL/AT)
[ Jake Handz / Chafu n Goma / The Illuminated ]
Het is inmiddels toch vaste prik
De Breek residents draaien evengoed dik
Met ditmaal een set van bijzonder statuur
Want de residents draaien tezamen een uur

MC SWIFT (Breek/Saw - NL)
Sommigen zeggen dat hij een getalenteerde saxofonist is, en dat hij is afgestudeerd als scheikundige aan de universiteit van Harvard. Sommigen zeggen dat hij jaren ervaring heeft als concierge in een niet nader te noemen hotel in Budapest. Sommigen zeggen dat het originele script van Terminator uit 1984 een biografisch werk is, gebaseerd op zijn leven. Het enige dat wij weten is dat hij Swift heet.