BeatleBrainia 2016


2e editie


BeApple + Antoine Goudeseune + Revolver + The Brothel Creepers + The Hamburg Beat + Chris Slater


BeatleBrainia 2016

A journey inside the heads of John, Paul, George and Ringo

Het enige internationale Nederlandse Beatles festival is terug! En net als in 2014 opnieuw “officially supported by the Cavern Club” in Liverpool, dé plek waar The Beatles groot zijn geworden.

Het BeatleBrainia motto ‘Wat kunnen The Beatles ons leren over innovatie?” staat op deze tweede editie opnieuw centraal. Een uitgekiende selectie van internationale gerenommeerde Beatles tributebands komt naar Eindhoven. Met nieuwe eigentijdse versies van de onbekendere nummers maar natuurlijk ook verrassende interpretaties van Beatles classics. Aangevuld met inspirerende ‘Beatles Talks’ en een ‘Beatles Meet & Greet Market’ zit het ook nu weer goed.

Zowel The Beatles als de ‘brains’ uit Eindhoven hebben in de jaren zestig een muzikale proeftuin aangelegd die van onschatbare waarde is gebleken voor zowel technologische innovatie als muzikale creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan de release van 'Love Me Do' in oktober 1962 en de introductie van de Philips Compact Cassette in 1963. Om nog maar te zwijgen over het uitkomen van 'Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band' in 1967 en de ontwikkeling van de Compact Disc in het befaamde Eindhovense NatLab op Strijp-S vanaf 1974. Proeftuinen die spreken tot de verbeelding van veel mensen, toen, nu en tot ver in de toekomst. BeatleBrainia is er om dit te blijven benadrukken. Met oog voor de verbazingwekkende relatie tussen de maatschappelijke revolutie die The Beatles hebben veroorzaakt en uitvindingen die vanaf diezelfde tijd vanuit Eindhoven de wereld veranderden.

De line-up voor BeatleBrainia is als volgt:

BeApple (NLD)
De manier waarop BeApple speelt legt de traditie bloot waarin ze inmiddels al bijna 10 jaar werken: een verrassende mix tussen The Beatles, eigen interpretaties en flarden van de beste muziek vanaf 1969 tot nu.

Antoine Goudeseune (BEL)
Het legendarische Abbey Road met al zijn details op solo gitaar? Antoine Goudeseune zag zijn droom in vervulling gaan in januari 2014. In studio 2 van de Abbey Road Studios nam hij zij ultieme tribute album op.

Revolver (SCO)
Geroemd om hun energieke versies van de klassieke album tracks van 1965 en later. Revolver vindt het een uitdaging om de complexe studio albums live te brengen, inclusief het complete ‘Revolver’ album

The Brothel Creepers (ITA)
Een schoolvoorbeeld van wat rock n roll moet zijn. The Brothel Creepers leggen niet voor niets in hun naam een link naar Engelse rockabilly en de vroege punk uit New York. Een blokje echte Beatles power beat!

The Hamburg Beat (ENG)
Altijd al willen weten hoe het was toen de Beatles met hun rauwe rock n roll de Hamburgse clubs onveilig maakten? The Hamburg Beat “macht schau” en neemt je mee terug in de tijd.

BeatleBrainia Talks: Chris Slater (ENG)
Gewapend met een valse BBC journalist pas, een dictafoon met gebruiksaanwijzingen, zijn leven in een rugzak, kroegen verkocht, ging Chris Slater op reis om met eigen ogen te zien hoe The Beatles doorleven tot in de verste uithoeken van de wereld. Een mooie radio documentaire volgde.