DDW Music special: Rufus Wainwright


DDW Music Special


+ Sue The Night


Amerikaanse singer-songwriter voor exclusieve Nederlandse solo show naar Eindhoven

Rufus Wainwright kreeg het talent voor muziek al met de paplepel binnen: zijn vader is de bekende troubadour Loudon Wainwright III en zijn moeder was de Canadese folkartiest Kate McGarrigle. Dat er talent in overvloed is in de familie Wainwright, blijkt wel uit het feit dat zijn zus de zangeres Martha Wainwright is. En dat talent wordt al vroeg herkend: op zijn 16de wordt Rufus genomineerd voor een Juno Award (de Canadese equivalent voor de Grammy) voor “Most Promising Young Artist.”

Zijn muziek kenmerkt zich door een voorliefde voor chansons, theater en opera, maar ook voor de intieme en breekbare liedjes van Elton John en Randy Newman. Deze combinatie maakt dat zijn liedjes uitstekend te gebruiken zijn voor soundtracks van films. Zo tekent hij voor de muzikale begeleiding van onder andere Brokeback Mountain, Shrek, Moulin Rouge!, The Aviator en Bridget Jones Diary. En met die Juno Award nominatie? Daar is het later nog dik mee goed gekomen. Hij won er uiteindelijk twee: in 1999 (Best Alternative Album voor ‘Rufus Wainwright’) en in 2000 (Best Alternative Album voor ‘Poses’). In 2001 werd hij dan ook nog genomineerd voor de grote broer: een Grammy Award voor Best Traditional Pop Vocal Album voor ‘Rufus Does Judy at Carnegie Hall’.
 

Sue the Night is de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot. Begin dit jaar releaste ze haar debuutalbum ‘Mosiac’ dat uitstekend werd opgepikt en haar een mooi festivalseizoen met meer dan 40 optredens opleverde. De muziek van De Groot wordt vaak vergeleken met de sound van songwriters uit de jaren ‘60 en ‘70 zoals Fleetwood Mac en Neil Young. 

 

De show van Rufus Wainwright is onderdeel van DDW Music. DDW Music is het nieuwe muziekfestival tijdens de Dutch Design Week. Van 17 t/m 25 oktober spelen meer dan 30 cutting-edge artiesten op diverse locaties in Eindhoven.

Naast de concerten in de stad, vinden er in de Effenaar en het Muziekgebouw onder de noemer DDW Music Specials een grotere concerten plaats. Voor deze concerten is er alleen losse kaartverkoop. Hiervoor zijn Rufus Wainwright (25 okt in het Muziekgebouw) en Two Gallants (22 okt in de Effenaar) bevestigd. 

Meer informatie DDW Music
Facebookpagina DDW Music

 

DDW Music wordt georganiseerd door Dutch Design Week, Effenaar en Friendly Fire