Naked Song Festival: Lucinda Williams + Damien Jurado + Douwe Bob e.v.a.


Sun Kil Moon + Luka Bloom + Alex Vargas e.v.a.


Naked Song Festival: Lucinda Williams + Damien Jurado + Douwe Bob e.v.a.

Prachtige folk, uitgeklede indie en de nieuwste singer-songwriters.

Klik hier voor het tijdschema van Naked Song.

Elk jaar maken 20 tot 25 singer-songwriters binnen de indie-folk en rauwe americana, hun opwachting op één van de zes podia van Naked Song. Zo komen o.a. Lucinda Williams, Damien Jurado, Douwe Bob & Strijkkwartet, Sun Kil Moon, Luka Bloom en Alex Vargas naar Eindhoven voor een nieuwe Naked Song editie met intieme indie-folk en rauwe americana.
 
Lucinda Williams
Lucinda Williams, al decennia lang hét gezicht van de folk en countryrock, zal tijdens het Naked Song Festival een zeer exclusief concert geven. De  Grammy-winnares zal voor de gelegenheid als duo optreden, zonder poespas, zonder enorme band. Lucinda Williams, puur en veelzijdig als ze is, op haar allerbest. 

Damien Jurado
De ster van deze uit Seattle afkomstige singer-songwriter is al meer dan vijftien jaar gestaag rijzende. Met een steeds groter wordende fanbase is hij bezig aan de beste jaren van zijn carrière. Na het alom geprezen album Brothers and Sisters of the Eternal Sun uit 2014 komt dit jaar zijn nieuwste plaat Visions of Us On The Land uit. Als dit een voorbode is dan belooft dat voor zijn show op Naked Song heel veel goeds.

Douwe Bob & Strijkkwartet
Deze geboren muzikant heeft inmiddels meerdere hits (waaronder een megahit met Anouk), vele 3FM Awards en uitverkochte zalen, waaronder onlangs de Effenaar, op zijn naam staan. Op Naked Song zal Douwe Bob zijn beste songs spelen in samenwerking met een strijkkwartet.

Luka Bloom
Luka Bloom wordt meer dan zestig jaar geleden geboren als Kevin Barry Moore in Ierland. Zijn fantastisch gitaarspel en teksten over ‘de grote thema’s des levens’ wisselt hij eenvoudig af met wat luchtigs, zoals het een echte troubadour betaamt. Al sinds de jaren ’90 heeft Bloom een speciale band met ons land bij het verschijnen van albums als Riverside en zijn overrompelende optreden op Pinkpop in 1991. Gelukkig heeft hij aan klasse sindsdien niets ingeboet.

Sun Kil Moon
Sun Kil Moon is de band rond de enorm productieve singer-songwriter Mark Kozelek. De beste man bracht in twee jaar tijd liefst drie albums uit. Een fantastische, pure, singer-songwriter die prachtige verhalen vertelt.

Alex Vargas
De beste white-soul stem sinds Michael Hutchence (INXS) en Steve Winwood. Het zal je maar gezegd worden. Alex Vargas creëert een mooie mix van soul en elektronica. Dit liet hij eerder in de Effenaar al horen op Stille Nacht, en deed dit een dag later in het voorprogramma van de uitverkochte Ziggo Dome show van Dotan nog eens dunnetjes over.
 
Mick Flannery
Mick Flannery is een lekkere rauwe en pure liedjesschrijver. Dit minder bekende broertje van Glen Hansard en Matthew And The Atlas maakt prachtige muziek. Zijn albums, vier stuks inmiddels, zijn nergens doorsnee. Het ene nummer kan lekker rocken en bijna bluesy zijn, het andere is een echte folksong. De rode draad is de prachtig doorleefde stem van de Ier.

Luke Winslow-King
Luke Winslow-King bleef, nadat zijn tourbus in 2001 werd leeggeroofd, noodgedwongen hangen in New Orleans. Een geluk bij een ongeluk zo bleek later. New Orleans ademt muziek, en dat is voor een rasmuzikant als Winslow-King een onuitputtelijke bron van inspiratie. Al die geschiedenis van delta-blues, jazz, bluegrass en folk worden gegoten in een fantastisch americana jasje dat uitstekend past.

Black Oak
Black Oak is de muzikale liefdesbaby van labelgenoten The Black Atlantic en I Am Oak. Na de in 2014 verschenen EP is het project niet stil blijven staan. Inmiddels is Black Oak een volwaardige band en eind 2015 is de tweede EP uitgebracht die wederom prachtige folk-pop pareltjes bevat.

The Deslondes
Voor wie de internationale muziekblogs een beetje bijhoudt zal de naam ‘The Deslondes’ geen geheim meer zijn. Toch bestaat deze band pas een paar jaar en presenteerde het gezelschap uit New Orleans vorig jaar hun debuutalbum pas. Ze zijn geboren en getogen in de stad die blues, toch biedt The Deslondes meer dan blues alleen, invloeden uit heel Texas en Louisiana zijn te horen op het veelgeprezen debuut.

Willy Tea Taylor
Willy Tea Taylor is een zoon van veehouders in ‘The Cowboy Capitol of the World’, en is erg trots op zijn afkomst. Taylor groeit op in het kleine plaatsje Oakdale in Californië en dat stadje is een belangrijke inspiratiebron voor zijn teksten en ook zijn kenmerkende sound heeft wortels in dit deel van de States. Willy Tea Taylor staat garant voor prachtige verhalen, interessante melodieën en heeft met zijn mix van country, folk en roots een gouden formule in handen.

Hein Cooper
Hein Cooper is Australiër en maakt prachtige liedjes. Folk met invloeden van elektronica. Diepe soundscapes waarop zijn intense stem prachtig gedijt. Dit jaar verschijnt zijn debuutalbum, waarvoor hij samenwerkte met de producer van Arcade Fire en Local Natives. Liefhebbers van Ben Howard en Bon Iver zullen de muziek van Hein Cooper zeker kunnen waarderen.
 
Carter Sampson
‘The Queen of Oklahoma’ komt naar Naked Song! Carter Sampson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit ‘the midwest’ van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs. Haar onlangs verschenen album ‘Wilder Side’ ontvangt louter lovende recensies. Dankzij haar fantastische teksten en bezwerend gitaarspel waan je je in een grote Amerikaanse truck op een eindeloze snelweg door het prachtige landschap van Oklahoma.
 
Emma Bale
Met nominaties voor drie categorieën bij de grootste popprijs van België, een remix van een van haar nummers door Lost Frequencies en een nummer-1 hit op iTunes met de cover van Kodaline’s ‘All I Want’ groeit de piepjonge Emma Bale bij onze zuiderburen uit tot de sensatie van het jaar. En het kan nog steeds niet op, want aan de hand van Milow is haar ster nog sneller rijzende. Een prachtige gepolijste stem, voor liefhebbers van Birdy en Gabrielle Alpin.  
 
Iris Penning
Eindhovens trots Iris Penning mag natuurlijk niet ontbreken op Naked Song. Dit jaar verscheen haar album ‘Spreken Met Suiker’, een zeer geslaagde opvolger van debuut ‘Droomverf’. Onder meer OOR en 3voor12 zijn razend enthousiast. Met meer elektronische invloeden zoekt Penning nu het muzikale experiment. Op het dakterras van het Muziekgebouw Eindhoven zal de charmante jonge singer-songwriter haar mooiste liedjes met ons delen.
 
Max Meser 
Max Meser heeft een Catalaanse moeder en Nederlandse vader en groeit op aan de Costa Brava.  Hij beschouwt zichzelf als een Europeaan, want ‘als je van jongs af aan naar The Beatles hebt geluisterd, dan kijk je automatisch over de grenzen heen.’ In 2012 besluit hij het muzikale avontuur te zoeken in Amsterdam. Dat blijkt een goede keuze. De sound van Meser is vanzelfsprekend beïnvloed door bands als The Beatles, maar hij sluit ook naadloos aan bij mannen als Jake Bugg en Miles Kane. Single ‘Weak For Love’ van zijn debuutalbum ‘Change’ scoort ondertussen heel goed op de Nederlandse radiozenders.
 
Dan Owen 
Hij speelde al gitaar vanaf zijn negende. Maar Dan Owen wilde gitaarbouwer worden. Vlak voordat hij die stap kon maken, raakte hij aan een oog blind na een ongeluk. Zijn gitaar werd zijn leven. Met zijn doorleefde stem, die je eerder verwacht bij een blues zanger in zijn zestiger jaren, scheurt hij songs recht uit het hart.mDe 24 jarige Brit werd bekend door zijn cover van ‘The Ballad Of Hollis Brown’ van Bob Dylan. Intussen heeft hij miljoenen fans op Youtube en optredens in de voorprogramma’s van ZZ Top en Birdy op zijn immer groeiende palmares. 
 
Jeangu Macrooy
Nadat hij nationaal succes had verworven in zijn thuisland Suriname als helft van het duo Between Towers, besluit Jeangu Macrooy zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. In de zomer van 2015 gaat hij samenwerken met producer Perquisite, wat hem een contract oplevert bij Unexpected Records. In april kwam zijn debuut EP ‘Brave Enough’ uit. Zijn electrificerende, diep-persoonlijke muziek laat een dikke emotionele stempel achter op zijn publiek.

Loney, Dear
Loney, Dear is een band die bestaat uit één bandlid; de Zweed Emil Svanängen. Sinds zijn debuut heeft de multigetalenteerde zanger zes albums uitgebracht. Met zijn bijzondere sound wisselt hij zwaar gearrangeerde nummers vol spectaculaire electronica af met kleine, breekbare liedjes waarin vooral de stem van de Zweed excelleert. Het onlangs verschenen nummer ‘Hulls’ van het nog te verschijnen zevende album belooft heel veel goeds voor de show op Naked Song. 

Max Jury
De jonge Amerikaan Max Jury groeit op in Des Moines, Iowa, waar hij het gevoel voor soul en country met de paplepel ingegoten krijgt. Hij doet een poging op de befaamde Berklee College of Music, maar besluit dat hij beter muziek kan leren maken door een echt leven te leven. Die stap blijkt de juiste want zijn songs zijn authentiek. Veelgenoemde inspiratiebronnen zijn Gram Parsons en James Blake. Een bijzondere combinatie, maar bij het horen van debuutplaat ‘Numb’ opeens niet onlogisch meer.

Mr. Guy Fox
Mr. Guy Fox begon zijn carriere als muzikant uit pure noodzaak toen hij zonder geldin de donkerste maanden van het jaar in Oslo verbleef. Met zijn gitaar en een paar fijne nummers op zak verdiende hij zijn broodnodige centen. De geboren Veldhovenaar heeft inmiddels meer podium ervaring opgedaan op onder meer Festival Mundial en de Popronde. De Fox laat zich inspireren door grootheden als Cash en Dylan, maar zijn scherpe teksten en bijzondere arrangementen doen ook denken aan Glenn Hansard en The Tallest Man on Earth. 
 
2 Meter Sessies 
De 2 Meter Sessies komen terug naar Naked Song! Net als tijdens eerdere edities zal onder leiding van geestelijk vader Jan Douwe Kroeske dit concept, dat perfect bij de filosofie van het Naked Song Festival past, naar Eindhoven komen. Al vanaf 1987 gaan de 2 Meter Sessies de wereld over. Artiesten als Coldplay, Nirvana en R.E.M. namen al lang geleden een akoestische sessie op en nog altijd staat 2 Meter Sessies in het hart van de nieuwe muziek. Op Naked Song zal Jan Douwe Kroeske ook dit jaar weer vier acts aan de hand van het immense 2-meter archief interviewen. Uiteraard is er ook ruimte voor een sessie van de geïnterviewde zelf. Tijdens eerdere edities waren onder meer Justin Nozuka en Emil Landman al te zien, op 25 juni kunnen we weer een aantal grootheden in de dop op Jan Douwe’s podium bewonderen! 
 
Three Imaginary Boys 
De popquiz van de Three Imaginary Boys is al meer dan tien jaar een begrip. Het drietal heeft zich vernoemd naar het debuutalbum van … tja, van welke band was die plaat eigenlijk? Roept u maar! In de popquizen van het trio staat gezelligheid en de beleving van muziek centraal en er wordt gestreden om fantastische prijzen. Een quiz voor jong en oud, beginner en wandelende muziek-encyclopedie, voor iedereen die even iets anders wil beleven dan een concert.