Black Bottle Riot


+ Sunday Kids


Black Bottle Riot zingt over verlies, drank en de dood op nieuw album ‘III: Indigo Blues’.

‘III: Indigo Blues’ is alweer het derde album van de rockers van Black Bottle Riot. Het is een grillig, intens en zeer persoonlijk album geworden. En zo klinkt het ook. Heftige zaken als liefdesverdriet, verlies van werk, woning, een hoop drankmisbruik en vrienden die overleden, het komt allemaal aan bod.

Het album  werd opgenomen In februari 2015 en portretteert een rockband die je bij je strot grijpt met verschillende gradaties en ontladingen van melancholie. In tegenstelling tot eerdere albums werd de band ditmaal door producer Sebastiaan van Bijlevelt gedwongen tot een minimalistische aanpak. Resultaat is een puntig, eerlijk en gedreven album vol melancholische rocksongs.

Sunday Kids
Het Amsterdamse Sunday Kids heeft sinds het debuut ‘Twang Wolf Sessions’ in 2013 er al een hele rit op zitten. Zo tikten ze al vrij snel de vijftig shows aan, deden ze vorig jaar mee aan de Popronde en schitterde het nummer ‘Along The Way’ in een reclame voor een bepaalde alcoholische versnapering. Met hun tweede album ‘Sweet One’ op zak zullen ze vanavond Café Wilhelmina opwarmen met een goeie pot stampende, charismatische Americana.