Lee Fields & The Expressions


weLOVEweFUNK Presents


+ vanaf 16:00 uur: Soulfood BBQ in de Effenaar tuin met weLOVEweFUNK dj's.


Lee Fields & The Expressions

Pure soul voor de liefhebbers van James Brown en Otis Redding.

We zijn erg blij dat deze man terugkomt na zijn geweldige show in 2012. Soul-legende Lee Fields begon zijn carrière in de jaren zeventig, als een funkartiest die zoveel weg had van James Brown dat hij de bijnaam `Little J.B.’

Al werd Fields nooit zo groot als Brown, hij maakte meerdere platen die uitgroeiden tot collectors items. Na een stilte van vele jaren kwam de old school funk- en soulzanger begin jaren 90 terug in beeld.

In 1999 was Fields de eerste artiest die bij het fameuze soul en funklabel Desco (nu Daptone), een volledig album uitbracht. Daptone is in 2007 zeer beroemd geworden. In de studio van het label werd het bekende ‘Back to Black’ album van Amy Winehouse is opgenomen met de huisband the Dap-Kings. Het laatste album van Fields heet ‘Emma Jean’ en is opnieuw het bewijs van zijn kunnen, net als zijn geweldige soulshow in de Effenaar in 2012 waarbij de soul van het podium spatte.

BBQ
Vanaf 16.00 kun je in de Effenaar Tuin terecht voor een heerlijk zomerse BBQ, waarbij de soulklanken worden gebracht door de dj's van weLOVEweFUNK. Gezellig!